objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 5. oktober 2011 ob 07:02

Konec Titove ceste! Ustavno sodišče Jankoviću podarilo predvolilno darilo
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ustavni sodniki so preprosto ukinili Titovo cesto v Ljubljani. Soglasno! Politična desnica slavi veliko zmago, levica je šokirana. Na levi se eni sprašujejo, ali bo ustavno sodišče prepovedalo zdaj še ulico Janeza Pavla II., ker rimskokatoliška cerkev ne obsodi križarskih vojn in duhovniške pedofilije. Levica je šokirana tudi zato, ker imajo "levičarji" znotraj ustavnega sodišča nekakšno večino; gre za ustavne sodnike, ki sta jih postavila pokojni predsednik Janez Drnovšek in aktualni predsednik Danilo Türk, nenazadnje, predsednik ustavnega sodišča je Ernest Petrič, nekoč na ljubljanskem faksu FDV prvi mentor odhajajočega premiera Boruta Pahorja.
Politiki so pri komentarjih zaenkrat skrajno previdni, vendarle gre za ustavno sodišče, saj, kdo bi si pa upal znotraj "pravne države" temu oporekati. Morda edino prvak Slovenske nacionalne stranke Zmago Jelinčič Plemeniti?!
Ustavno sodišče je o razvpiti "zadevi Titova cesta" odločilo po dveh letih na podlagi pobude Mlade Slovenije, pomladka Nove Slovenije. Po drugi strani je včerajšnja odločitev ustavnega sodišča kot meteor treščila sredi predvolilnega boja, zato so posledice te odločitve predvsem politične.
Mnogi že napovedujejo, da bo afera Titova cesta stranko Nova Slovenija tudi brez Lojzeta Peterleta potegnila nazaj v parlament. Morda pa res.
Zagotovo pa se motijo tisti, ki so sinoči pohiteli z naivnimi tezami, da gre za prvi veliki poraz ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki je tik pred odločitvijo, da se poda v bitko za stolček predsednika vlade. Ravno nasprotno, storno Titove ceste je doslej največje predvolilno darilo (ustavnega sodišča) Zoranu Jankoviću. Tudi pobuda pokojnega pisatelja Petra Božiča, mestnega svetnika na Listi Zorana Jankovića, da se ta ljubljanska cesta poimenuje po legendarnemu predsedniku nekdanje komunistične Jugoslavije, je bila imanentna politična poteza. Janković jo je takrat pograbil z obema rokama.
Zakaj? Sledi namreč neusmiljeni kulturni ter ideološki boj. Namesto da bi se racionalno in čisto resno pogovarjali o Jankovićevi finančni polomiji v Stožicah, krivdi za padec reform, omrežjih, ki so nam ukradli državo, utaji davkov in sto tisočih evrih, ki jih sredi recesije županov mlajši sin Jure krneki podarja svoji ženi Vesni, se bomo v predvolilnem času spet totalno pregreto prepirali o partizanih in domobrancih ...
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janeza Pavla II Janez Drnovšek Danilo Türk ernest petrič Boruta Pahorja Zmago Jelinčič Plemeniti Lojzeta Peterleta Zorana Jankovića Petra Božiča Jure Vesni (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Konec Titove ceste! Ustavno sodišče Jankoviću podarilo predvolilno darilo