objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 4. oktober 2011 ob 13:51

Odločitev?! Janković naj bi si vzel še deset dni časa. Stojan Pelko čaka
Na jutrišnji posebni tiskovni konferenci naj bi ljubljanskega župana Zorana Jankovića v povezavi s financiranjem Stožic razkril minister za šolstvo in špor Igor Lukšič
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski župan Zoran Janković naj bi si vzel še deset dni časa za krucialno odločitev, ali bo 4. decembra šel na parlamentarne volitve, je včeraj zaokrožilo na ljubljanski politični sceni. Stojan Pelko, nekdanji državni sekretar na ministrstvu za kulturo in lastnik agencije Korpus, pa nam je zanikal govorice, da naj bi ga Janković že angažiral za vodenje predvolilne kampanje.
"Ne, to ne drži," pravi Stojan Pelko, "kolikor vem, se Janković sam še ni odločil, si pa želim biti del njegove ekipe, če bo šel na volitve." Stojanu Pelku, ki je z Jankovićem sodeloval tudi med prvo Jankovićevo predvolilno kampanjo na županskih volitvah leta 2006, prihodnji teden sicer poteče trimesečni rok, v katerem še prejema nadomestilo za plačo državnega sekretarja.
No, po informacijah nekaterih drugih virov naj bi bil tudi Stojan Pelko med tistimi, ki Zorana Jankovića intenzivno prepričujejo, naj se poda na volitve.
Jutri dopoldne pa bo na posebni tiskovni konferenci minister za šolstvo in šport Igor Lukšič obelodanil nekatere zanimive podrobnosti, povezane s financiranjem Stožic, in menda "razkril" župana Jankovića. Mestna občina Ljubljana mora namreč ministrstvu za šolstvo in šport vrnili 1,9 milijona evrov, ki naj bi jih Janković pridobil z napačnimi podatki, predloženimi na javnem razpisu za nekaj več kot 9 milijonov evrov evropskega denarja. Janković je ta denar doslej poskušal zadržati s celo vrsto sodnih postopkov in predlaganih začasnih odredb, čeprav je na koncu izgubil tudi na vrhovnem sodišču.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
zoran janković Stojan Pelko Igor Lukšič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odločitev?! Janković naj bi si vzel še deset dni časa. Stojan Pelko čaka