objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 3. oktober 2011 ob 07:00

SLS na tiho kadruje. Čebulj in Arhar na volitve skupaj z Radovanom Žerjavom
Onadva pa nočeta. Mariborski župan Franc Kangler in celjski župan Bojan Šrot naj bi z odločitvijo, da ne bosta kandidirala v državni zbor, odlašala do zadnjega
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik ustavnega sodišča, profesor na ljubljanski fakulteti za upravo in pretor vinskega konventa Sv. Urbana Janez Čebulj ter predsednik uprave ljubljanske UniCredit banke France Arhar sta "nova obraza" Slovenske ljudske stranke, močna aduta za decembrske parlamentarne volitve, ki naj bi jih predsednik SLS Radovan Žerjav predvidoma že ta teden predstavil na posebni tiskovni konferenci.
Sicer še ni točno znano, kako "globoko" bosta Čebulj in Arhar šla na volitve z Radovanom Žerjavom; po naših informacijah naj bi Čebulj kandidiral za poslanca v eni od dveh ljubljanskih volilnih enot, Arhar pa naj bi vsaj javno podprl gospodarski del programa SLS. Oba naj bi tudi figurirala kot ministrska kandidata, če bi SLS po volitvah pristala v novi vladi. Čebulj kot minister za pravosodje ali notranje zadeve, Arhar pa kot minister za finance.
Spomnimo, nekdanji direktor LHB banke iz Frankfurta (hčerinske družbe Nove ljubljanske banke) in bivši guverner Banke Slovenije France Arhar je pred leti že kandidiral za funkcijo predsednika republike, leta 2006 pa je poskušal postali ljubljanski župan, kot skupni kandidat treh pomladnih strank, SLS, Nove Slovenije in SDS. Medtem ko pravnik Janez Čebulj neposrednih poskusov s politiko doslej še ni imel.
Zdaj je tudi že jasno, da mariborski župan Franc Kangler in celjski župan Bojan Šrot, oba vidna člana SLS, na prihajajočih volitvah ne bosta kandidirala v državni zbor. Sta pa z odločitvijo, tako je slišati iz tabora SLS, odlašala do zadnjega. Radovan Žerjav sicer računa, da bo njegova Slovenska ljudska stranka na volitvah dobila deset poslancev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Čebulj france arhar Radovan Žerjav Franc Kangler bojan šrot

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

SLS na tiho kadruje. Čebulj in Arhar na volitve skupaj z Radovanom Žerjavom