objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Petek, 30. september 2011 ob 07:02

Prestopi. Erjavec ni vzel SMS in Krajnca, ta pa vzame Kavčiča in Jamnikarja
Poslanka Julijana Bizjak Mlakar, ki je včeraj medijsko pompozno zapustila stranko Socialnih demokratov, se menda rine v DeSUS
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj je padel dogovor, danes se bo to tudi zgodilo. Nekdanja dolgoletna in vidna člana LDS, Blaž Kavčič in Peter Jamnikar, prestopata v Stranko mladih - zeleni Evrope, ki jo vodi "večni" predsednik SMS Darko Krajnc.
Jamnikar naj je sinoči dejal, da nove stranke "nima smisla ustanavljati," saj stranka po njihovem okusu že obstaja, to je Stranka mladih - zeleni Evrope. Kavčič pa pravi, da so se sporazumeli na "programu zelene paradigme in konceptu gospodarskega razvoja," medtem ko delitve volilnih enot in okrajev ter posameznih poslanskih kandidatur še niso dorekli. Poleg Kavčiča in Jamnikarja se bo Krajnčevi stranki pridružilo še nekaj zdajšnjih članov LDS iz Kavčič-Jamnikarjevega kroga, čeprav Kavčič množičnih migracij ne predvideva. "Smo pa odklonili nekaj ponudb drugih političnih strank in posameznikov, ki niso pripravljeni poslušati drugačnih mnenj," še pravi Kavčič, bolj natančno predvolilno strategijo pa bosta Krajnc in Kavčič pojasnila na današnji, šele včeraj pozno popoldne sklicani skupni tiskovni konferenci, ki bo ob 11. uri dopoldne na sedežu Stranke mladih - zeleni Evrope.
Darku Krajncu pa pred nekaj dnevi ni uspela predvolilna koalicija njegove stranke s Karlom Erjavcem in stranko DeSUS. Erjavec trdi, da nista prišla skupaj z delitvijo volilnih enot in okrajev ter stališčem do milijardne investicije v TEŠ6. Stranka mladih - zeleni Evrope je proti gradnji šestega šoštanjskega bloka, Erjavčevi "upokojenci" pa so prepričani, da je investicija prišla že tako daleč, zato jo je treba nadaljevati.
Spomnimo, Darko Krajnc in Stranka mladih - zeleni Evrope so se na prejšnji parlamentarnih volitvah leta 2008 povezali v predvolilno koalicijo s Slovensko ljudsko stranko, ki jo je takrat še vodil celjski župan Bojan Šrot. Ko pa se je na volitvah izkazalo, da v državni zbor ni prišel noben od kandidatov SMS, je koalicija avtomatično razpadla.
Karl Erjavec je dobil tudi ponudbo za predvolilno koalicijo s krščanskimi socialisti, ki jih vodi nepovezani poslanec Andrej Magajna, vendar tudi iz tega ne bo nič. Prvak stranke DeSUS namreč realno ocenjuje, da z Magajno po vsem tem, kar se z njim dogaja, pač ni najbolj smiselno tesno sodelovati.
Erjavec pa nam ni hotel komentirati govoric, da se poslanka Socialnih demokratov Julijana Bizjak Mlakar, ki je včeraj zapustila Pahorjevo stranko, zdaj "rine" v DeSUS. Mimogrede, Julijana Bizjak Mlakar nikoli ni bila posebno priljubljena pri zdaj že bivših strankarskih kolegicah in kolegih, bolje rečeno, večina jo je že dlje časa imela "poln kufer," ker velja za precej zateženo. Je pa vodila strankin odbor za zdravstvo in Borutu Pahorju neskončno zamerila, ker je po zmagi Socialnih demokratov na volitvah ni postavil za ministrico za zdravje, ampak se je raje odločil za Boruta Miklavčiča (glej članek Hecno).

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Blaž Kavčič Peter Jamnikar Darko Krajnc Karlom Erjavcem bojan šrot andrej magajna julijana bizjak mlakar Borutu Pahorju Boruta Miklavčiča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Prestopi. Erjavec ni vzel SMS in Krajnca, ta pa vzame Kavčiča in Jamnikarja