objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 30. september 2011 ob 07:00

Menedžerji so se spogledali. Danilo Türk zelo jasno: Janša ne bo mandatar!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnji managerski konferenci v Portorožu, sredi velike dvorane Grand hotela Bernardin, katerega lastnik je Stane Valant, je predsednik republike Danilo Türk dramatično izrekel tako rekoč "zgodovinski" stavek.
"Slovenija zdaj potrebuje stabilno vlado, zato moramo storiti vse, da jo bo tudi dobila. Po volitvah 4. decembra bom pri predlaganju novega mandatarja temeljito razmislil, kdo so ljudje, ki lahko prispevajo k takšni vladi."
Dva predsednikova tesna sodelavca, šefinja kabineta Mojca Seliškar Toš, imenovana tudi "tista s čigumijem", in izkušeni svetovalec Franci Perčič, ključni predsednikov mož za zvezo z gospodarstvom, ki sta sedela v prvi vrsti, nista bila presenečena, medtem ko se je vsaj tretjina prisotnih menedžerjev najprej debelo spogledala. Sledile so živahne pripombe in cinični komentarji.
V prvi vrsti je sedel tudi predsednik državnega sveta Blaž Kavčič, nekdanji član LDS, ki danes "presenetljivo" prestopa v Stranko mladih - zeleni Evrope, vendar se je komentarja besed predsednika Türka vljudno vzdržal.
Skoraj ni dvoma, Danilo Türk je s temi besedami dal dovolj jasno vedeti, da Janez Janša, četudi stranka SDS zmaga na predčasnih parlamentarnih volitvah (kot zdaj kažejo vse ankete javnega mnenja), od njega, torej predsednika republike, že ne bo dobil mandatarstva. Pa ne samo to, po mnenju nekaterih poznavalcev politične scene je predsednik Türk tudi zelo natančno izbral kraj, čas in konkretno javnost, kjer je to nameraval sporočiti.
Menedžerji, ki naj bi se spoznali na številke in izračune, so po koncu Türkovega govora ugibali, za koliko odstotkov potemtakem mora zmagati Janša, da bi mu Türk podelil mandat. Relativna večina za Janšo očitno ne bo dovolj ...
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Stane Valant Danilo Türk Mojca Seliškar Toš Franci Perčič Blaž Kavčič Janez Janša
(Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Menedžerji so se spogledali. Danilo Türk zelo jasno: Janša ne bo mandatar!