objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 22. september 2011 ob 16:54

Politiki pakirajo kovčke. Volitve pred vrati, oni pa hitijo v ziher službe
Že zapuščajo potapljajočo se ladjo. Ministrstva Pahorjeve vlade doživljajo stampedo drugega, tretjega in še kakšnega ranga politikov ter uradnikov, ki si mrzlično iščejo nove službe
2011 Pozareport

Odpri galerijo

V ozadju padca Pahorjeve vlade in bližajočih se predčasnih volitev drugi, tretji in celo četrti rang politikov ter visokih vladnih uradnikov mrzlično išče nove službe. Tako se je vlada danes "seznanila" z odstopno izjavo državne sekretarke na ministrstvu za šolstvo in šport Alenke Kovšca, sicer podpredsednice Socialnih demokratov, ki prvega oktobra prevzema mesto direktorice javnega zavoda Centra šolskih in obšolskih dejavnosti.
Že 1. septembra je ministrstvo za gospodarstvo zapustil Klemen Grošelj, vodja kabineta nekdanje ministrica za gospodarstvo Darje Radić, ki se je zaposlil na Uradu za industrijsko lastnino. Spomnimo, Grošelj je tudi bivši član nadzornega sveta družbe Geoplin (Agencija za upravljanje kapitalskih naložb države ga je pred kratkim razrešila skupaj z Janezom Kopačem, še vedno direktorjem direktorata na ministrstvu za gospodarstvo) in eks predsednik nadzornega sveta Pošte Slovenije, znan predvsem po tem, da je, po nareku Gregorja Golobiča in stranke Zares, hotel na vsak način odstaviti generalnega direktorja pošte Aleša Hauca. Po naših informacijah sta Grošelj in Hauc kljub temu pred kratkim šla skupaj na Grošljevo "poslovilno" kosilo.
Pravi kadrovski stampedo pa se dogaja na ministrstvu za zunanje zadeve, kjer v nove službe (beri: solidno plačano diplomacijo) hitijo prijatelji in tesni sodelavci zunanjega ministra Samuela Žbogarja. Že junija letos je Žbogarjevo ministrstvo zapustil uradni govorec zunanjega ministrstva Milan Balažic, ki je postal slovenski veleposlanik v Avstraliji. Za našega veleposlanika v Črno goro odhaja Vladimir Gašparič, direktor menda ne preveč uspešnega direktorata za gospodarsko diplomacijo, pred tremi tedni pa je nekdanji Žbogarjev direktor direktorata za globalne zadeve in politično multilateralo Andrej Benedejčič postal slovenski veleposlanik na sedežu Nata. 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pahorjeve Alenke Kovšca klemen grošelj Darje Radič Janezom Kopačem Gregorja Golobiča Aleša Hauca Samuela Žbogarja Milan Balažič Vladimir Gašparič Andrej Benedejčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Politiki pakirajo kovčke. Volitve pred vrati, oni pa hitijo v ziher službe