objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 20. september 2011 ob 18:01

Konec. Vlada premiera Boruta Pahorja je padla. Zrušilo jo je 51 poslancev!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Vlada premiera Boruta Pahorja je na glasovanju o zaupnici v državnem zboru, ki se je pravkar končalo, padla. Na glasovanju je bilo prisotnih 88 poslancev, za zaupnico vladi je glasovalo 36 poslank in poslancev, proti pa 51.
Proti Pahorjevi vladi pa so glasovali vsi poslanci Janševe SDS, Žerjavove SLS, Jelinčičeve SNS, Erjavčeve stranke DeSUS, šest poslancev Golobičevega Zaresa ter poslanca italijanske in madžarske narodnosti. Poslanec stranke Zares Alojz Potočnik se je, nekako pričakovano, glasovanja vzdržal, nepovezana poslanca Andrej Magajna in Vili Rezman pa se glasovanja nista udeležila.
Po koncu glasovanja je Borut Pahor stopil za govorniški oder.
"Usoda mi je namenila, da opravljam zelo težko delo v težkih razmerah. Ni mi žal za to. Vse svoje izkušnje sem dal domovini na voljo. Včasih sem bil uspešen, včasih ne. Vedno sem deloval v prepričanju, da domovini služim po najboljših močeh. Problemi Slovenije ne bodo rešeni, ko bo prišla nova vlada z novimi ministri. V tem trenutku ne čutim nobene grenkobe, ostajam človek poln vere in zaupanja v ljudi. Tako, kot pred dvajsetimi leti, mislim, da je Slovenija rojena pod srečno zvezdo."
Nato je predsednik državnega zbora Ljubo Germič odredil petminutni odmor.
Spomnimo, lider Socialnih demokratov Borut Pahor je tretji predsednik vlade v zgodovini samostojne Slovenije, ki mu je parlament izglasoval nezaupnico in je posledično predčasno zaključil svoj mandat. Vladno usodo, podobno Pahorju, sta doslej doživela že Lojze Peterle in Janez Drnovšek. Po drugi strani pa predčasnih volitev v Sloveniji še nismo imeli.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Boruta Pahorja Janševe Žerjavove Jelinčičeve Erjavčeve Golobičevega Alojz Potočnik andrej magajna Vili Rezman Ljubo Germič lojze peterle Janez Drnovšek (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Konec. Vlada premiera Boruta Pahorja je padla. Zrušilo jo je 51 poslancev!