objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Ponedeljek, 12. september 2011 ob 12:12

Kresalova že toži Klemenčiča. Brez odvetnika Senice, ampak tožbe ne pokaže
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Odstopljena ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal je na upravno sodišče že vložila tožbo zoper načelno mnenje Komisije za preprečevanje korupcije, da je pri najemu stavbe za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada na Dimičevi ulici šlo za korupcijo. Kljub temu, da je tožba že vložena, je Kresalova, tako nam je danes povedala njena sodelavka Petra Škofic, ni pripravljena pokazati novinarjem. Za tožbo, tako vsaj trdi Petra Škofic, Katarina Kresal ni najela odvetniške pisarne Mira Senice, ampak je tožbo spisala in na upravno sodišče vložila sama.
Na Komisiji za preprečevanje korupcije tožbe Katarine Kresal še nimajo, zanjo so izvedeli iz medijev, pravi član komisije Rok Praprotnik. Zato tudi ne vedo, na kakšnih pravnih temeljih in očitkih sloni tožba nekdanje ministrice. Po naših informacijah pa Kresalova komisiji očita, da ni odločala v senatu (predsednik komisije in nekdanji državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Goran Klemenčič se je, kot je znano, iz odločanja v zadevi NPU takoj izvzel, kar v komisiji, kot pravi Praprotnik, zelo resno jemljejo), poleg tega naj bi bila komisija, kot je slišati iz tabora Katarine Kresal, pri odločanju "neenotna." To naj bi v televizijski oddaji Odmevi (TV Slovenija) takrat nekako "priznala" tudi podpredsednica komisije Liljana Selinšek.
Po mnenju večine analitikov in zakulisja slovenske politične scene je tožba nekdanje notranje ministrice in predsednice LDS zoper Komisijo za preprečevanje korupcije označena za precejšnjo napako in dokaj slab politični spin; to nenazadnje potrjujejo tudi zadnje ankete javnega mnenja, kjer pada delež tistih, ki bi na volitvah volili LDS. Po danes objavljeni anketi časnika Delo so liberalni demokrati denimo v zadnjem mesecu dni zdrsnili s 7,5 na 5,4 odstotka, kar pomeni padec priljubljenosti za okoli 30 odstotkov.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Petra Škofic Rok Praprotnik goran klemenčič Liljana Selinšek (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kresalova že toži Klemenčiča. Brez odvetnika Senice, ampak tožbe ne pokaže