objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Ponedeljek, 12. september 2011 ob 07:04

Mariborski bankir Kovačič. Videvajo ga v praznem stanovanju Mateja Raščana
Lastnik propadlega založniškega podjetja Delo Revije je na vrhu bloka sredi Maribora po vsem sodeč napol na črno postavil dve luksuzni stanovanji, kjer zdaj ne plačuje niti elektrike
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Napol bankrotirani medijski tajkun Matej Raščan si je pred dobrimi petimi leti na vrhu bloka na Ljubljanski cesti 6 v Mariboru zgradil dve veliki stanovanji. "Objekt" na vrhu stavbe je kupil od Mariborčana Marjana Škrinjara, ga v celoti prenovil in spremenil v dve stanovanjski enoti, obe v dveh etažah. Streha bloka, na kateri stojita Raščanovi stanovanji, je velika 396 kvadratnih metrov, v večjem stanovanju naj bi živel Matej Raščan, v manjšem pa njegov oče M. Raščan. Po pripovedovanju sosedov je Raščanovo stanovanje luksuzno opremljeno, s telovadnico, fitnesom, savno, spalnico za goste in mizo za biljard.
Matej Raščan in njegova zaročenka Marija Pangrc, izvršna direktorica Rašice, naj bi tam živela kratek čas, bolj ali manj naj bi bila na poti in se samo na kratko ustavljala. Ker pa Raščan za stanovanji nikoli ni pridobil uporabnih dovoljenj, se je moral medijski tajkun, tako vsaj pravijo sosedje, uradno izseliti. Posledice prenove objekta na strehi stavbe naj bi čutili vsi stanovalci bloka, zaradi statike, težave pa naj bi bile tudi z vodovodno napeljavo.
Stanovalci zatrjujejo, da je Matej Raščan prenovo objekta urejal "z roko v roki" z mariborskim podjetjem Tamstan, ki upravlja z blokom. Prvi nadzornik Raščanove obnove je bil Marko Zakrajšek, uslužbenec podjetja Tamstan, ki po pripovedovanju sosedov "o gradnji ni vedel popolnoma nič," niti tega, iz kakšnih materialov Raščan gradi svoji dve stanovanji. Stanovalci bloka so dosegli njegovo zamenjavo, nov nadzornik Igor Legat pa je pozneje v čudnih okoliščinah storil samomor. Nato je upravljanje bloka prevzel Denis Medič, po trditvah sosedov samo "še ena lutka iz podjetja Tamstan." Direktor podjetja Tamstan Igor Marotti pa kakor zaupa svojim sodelavcem in o Raščanovi zgodbi kobajagi "ne ve nič."
Vendar pozor, po doslej zbranih informacijah je streha bloka, kjer se bohotita Raščanovi stanovanji, v zemljiški knjigi še vedno vpisana kot "pohodna terasa," torej stanovanji tako rekoč ne obstajata. Tudi to naj bi bila "mučka" med Raščanom in Tamstanom, zato med Raščanom in Tamstanom na eni ter stanovalci na drugi strani divja vojna.
Stanovalci so spet zbrali podpise za zamenjavo upravitelja stavbe, "ampak ne moremo nič doseči, ker v zemljiški knjigi ne štima kvadratura," pripovedujejo jezni stanovalci mariborskega bloka na Ljubljanski cesti 6.
Za nameček medijski tajkun Matej Raščan ne plačuje elektrike, zato mu je Elektro Maribor pred dnevi izklopil distribucijo električnega toka (glej faksimile). Formalni odjemalec elektrike je sicer njegov oče M. Raščan.
Stanovalci bloka tudi pripovedujejo, da v "prazno" Raščanovo stanovanje na vrhu bloka videvajo prihajati predsednika uprave Nove kreditne banke Maribor Matjaža Kovačiča in še nekatere druge znane Mariborčane. Videvajo jih same ali pa v družbi neznanih žensk.
Zakaj je naše pisanje o Raščanovih stanovanjih na vrhu nekega bloka Ljubljanske ceste v Mariboru, čeprav gre na videz za zasebne zadeve, nesporno v javnem interesu? Matjaž Kovačič je prvi človek banke v posredni državni lasti, ki je na sporen način kreditirala Raščanov nakup založniškega podjetja Delo Revije. Tik pred stečajem je NKBM zasegla Raščanove blagovne znamke edicij in jih na dražbi prodala edinemu ponudniku, hčerinski družbi NKBM Leasing, torej samemu sebi, kjer so jih pozneje "oddali" v najem ljubljanskemu tiskarskemu baronu Martinu Odlazku. No, edicije Dela Revij uradno še vedno izdaja Delo Revije oziroma Matej Raščan. Mimogrede, vsi transakcijski računi številnih Raščanovih podjetij so še vedno blokirani, razen računa njegovega pravkar ustanovljenega podjetja Rašica Invest d.o.o.
Komentar Mateja Raščana in Matjaža Kovačiča še čakamo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matej Raščan Marjana Škrinjara M. Raščan Marija Pangrc Marko Zakrajšek Igor Legat Denis Medič Igor Marotti Matjaža Kovačiča Martinu Odlazku

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mariborski bankir Kovačič. Videvajo ga v praznem stanovanju Mateja Raščana