objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Nedelja, 11. september 2011 ob 07:39

Afera NPU, Kresalova nedolžna?! Je Senica delal celo mimo Katarine Kresal?
Zaradi odvetnika Mira Senice in poslovneža Igorja Jurija Pogačarja naj bi težave imela tudi kandidatka za ministrico za javno upravo Zdenka Vidovič, ker naj bi ju zaščitila med revizijo zloglasne banke SIB
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po petkovi hišni preiskavi poslovnih prostorov podjetja Ram Invest, lastnika Ram Investa Igorja Jurija Pogačarja in pisarne državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Damjana Laha zaradi afere NPU, iz kroga blizu odstopljene ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal ter odvetnika Mira Senice prihajajo govorice, da naj bi Senica sporni najem stavbe na Dimičevi ulici "peljal mimo" Kresalove, s Pogačarjem, Damjanom Lahom in še enim svetovalcem iz (bivšega) kabineta Katarine Kresal.
No, po drugi strani bi lahko pri teh govoricah šlo samo za najnovejši spin, kako "ločiti" kompromitirano Katarino Kresal od Mira Senice, za potrebe njene nadaljnje politične eksistence.
Spomnimo, Damjan Lah je v vlogi generalnega sekretarja ministrstva za notranje zadeve s Pogačarjem vodil pogajanja o najemu stavbe na Dimičevi. Po odhodu nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za notranje zadeve Gorana Klemenčiča (danes predsednika Komisije za preprečevanje korupcije) je Lah postal državni sekretar, za državnega sekretarja pa Laha po odstopu Kresalove postavil tudi sedanji vršilec dolžnosti ministra za notranje zadeve Aleš Zalar. Damjan Lah je v petek popoldne, le nekaj ur potem, ko so kriminalisti prišli v njegovo pisarno, z mesta državnega sekretarja nepreklicno odstopil, v policijski preiskavi pa se je znašel med osumljenimi. Zaradi domnevne zlorabe položaja mu grozi do osem let zapora. Po dosedanjih informacijah med osumljenci v zadevi NPU nista Igor Jurij Pogačar, niti Katarina Kresal.
Zaradi Mira Senice in Igorja Jurija Pogačarja utegne imeti težave tudi kandidatka premiera Boruta Pahorja za novo ministrico za javno upravo Zdenka Vidovič, je slišati iz vrst Socialnih demokratov. Vidovičeva naj bi kot nekdanja namestnica predsednika računskega sodišča, skupaj s tedanjim predsednikom računskega sodišča Vojkom Antončičem, revizijo zloglasnega nakupa in prodaje banke SIB, ki je med drugim odnesla ljubljansko županjo Viko Potočnik in močno prispevala k porazu LDS na volitvah leta 2004, vodila tako, da bi zaščitila predvsem Senico in Pogačarja, čeprav sta bila Pogačar in Senica celo ključna akterja banke SIB.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Jurija Pogačarja Damjana Laha Katarine Kresal Mira Senice Gorana Klemenčiča Aleš Zalar Boruta Pahorja Zdenka Vidovič Vojkom Antončičem Viko Potočnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera NPU, Kresalova nedolžna?! Je Senica delal celo mimo Katarine Kresal?