objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 7. september 2011 ob 10:43

Mitji Lomovšku sporočajo. Nemudoma prijavi Senico in Kresalovo tožilstvu!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Za osvežitev spomina. V sredo, 17. avgusta, so kriminalisti znanega novinarja Mitjo Lomovška presenetili s hišno preiskavo. Lomovška je zaradi domnevnega kaznivega dejanja izsiljevanja kazensko ovadil odvetnik Miro Senica, znan kot partner odstopljene ministrice za notranje zadeve in še vedno predsednice LDS Katarine Kresal (glej članek Mitja Lomovšek: Nisem izsiljeval Senice). Senica je Lomovška prijavil teden dni prej, točno na dan odstopa Kresalove, odredbo o nujni hišni preiskavi doma pri Lomovški pa je podpisala dežurna preiskovalna sodnica okrožnega sodišča v Ljubljani Marjutka Paškulin (glej faksimile).
Po mnenju pravnikov, ki smo jim odredbo pokazali, je odredba o preiskavi absolutno nezakonita. Prav banalno je, poudarjajo taisti pravniki, navajanje preiskovalne sodnice, da bi se s pregledom zaseženih medijev (mobilni telefoni, računalniki, video kamere, fotoaparati ...) videlo, ali je Lomovšek odvetniku Senici res poslal domnevno izsiljevalsko sporočilo, saj ga je Lomovšek osebno prinesel v odvetniško pisarno Mira Senice in tega on sploh ne zanika. Tudi navedba, da gre za nujno preiskovalno dejanje, saj naj bi obstajala verjetnost, da bo Lomovšek podatke o izsiljevanju Senice uničil, je smešna. Policija namreč original pisma (torej dokazov) že ima, saj ga je policiji predal Senica, Lomovšek pa avtorstva pisma ni zanikal.
Po drugi strani naši viri iz ljubljanskega sodišča pripovedujejo, da je sodnica Marjutka Paškulin dobra prijateljica ministra za pravosodje Aleša Zalarja (ki trenutno, namesto Kresalove, vodi tudi ministrstvo za notranje zadeve) in medijsko razvpite višje državne tožilke Branke Zobec Hrastar, in predvidevajo, da je bil predlog za hišno preiskavo časovno lociran na dan, ko je bila Paškulinova dežurna preiskovalna sodnica. Če je Mitja Lomovšek odvetniku Senici grozil že 3. avgusta, Senica ga je prijavil 10. avgusta, zakaj je bila odredba za hišno preiskavo potem izdana šele 17. avgusta.
Spomnimo, ljubljansko sodišče je pred časom zavrglo zahtevo za hišno preiskavo nekdanjega evropskega poslanca Zorana Thalerja, ki mu očitajo korupcijo. In zdaj se nam zaradi tega hahlja pol Evrope. Pri novinarju Lomovšku, ki ga je prijavil razvpiti in vplivni Miro Senica, so kriteriji preiskovalnega sodnika očitno povsem drugačni.
Mitja Lomovšek nam je zdaj posredoval faksimile anonimke (glej galerijo slik), ki jo je prejel na domač naslov. Anonimka med drugim opozarja, da bi moral Lomovšek na skupino tožilcev za pregon organiziranega kriminala takoj vložiti kazenske ovadbe zoper Senico, Kresalovo, neznanim policistom, ki so delali po njegovem navodilu in proti preiskovalnemu sodniku, ki je izdal nezakonito odredbo. Mitja Lomovšek pravi, da omenjeno "kazensko ovadbo pripravlja," sporočil pa nam je tudi, da so kriminalista Branka Lavriča iz sektorja kriminalistične policije na Policijski upravi Ljubljana, ki je vodil hišno preiskavo pri Lomovšku doma, že "zamenjali". Od 1. septembra dalje naj bi bil premeščen na novo delovno mesto. To informacijo sicer še preverjamo.
Mitja Lomovšek sicer policiji še vedno "ni dovolil" pregleda svojega računalnika in kopiranje vseh diskov, ker trdi, da gre za očiten poseg v zasebnost. Zato pričakuje, da bo kmalu dobil novo sodno odredbo.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitjo Lomovška miro senica Katarine Kresal Marjutka Paškulin Aleša Zalarja Branke Zobec Hrastar Zorana Thalerja Branka Lavriča (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Mitji Lomovšku sporočajo. Nemudoma prijavi Senico in Kresalovo tožilstvu!