objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 3. september 2011 ob 07:35

Faksimile. SDS ima uradno policijsko potrdilo, da so glede Patrie čisti
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ekskluzivno objavljamo faksimile uradnega zaznamka uprave kriminalistične policije (generalna policijska uprava), sestavljen in napisan 25. januarja 2010, o pregledu bančnih izpiskov Slovenske demokratske stranke, ki so jih kriminalisti v razvpiti zadevi Patria pregledovali na podlagi odredbe ljubljanskega preiskovalnega sodnika, izdane 20. januarja 2009.
Ljubljanski kriminalisti so finančno poslovanje Janševe SDS (vse tri transakcijske račune stranke pri Novi ljubljanski banki in Abanki Vipa) pregledali od januarja 2004 do januarja 2008, na koncu pa zapisali, da "niso bile ugotovljene transakcije, ki bi se lahko povezovale z izborom družbe Patria za dobavitelja vojaških oklepnikov Slovenski vojski." Po naših informacijah se ta zaznamek nahaja v tožilski in sodni dokumentaciji v zadevi Patria, kjer se sojenje Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Antonu Krkoviču, Walterju Wolfu in Ivanu Črnkoviču na ljubljanskem okrajnem sodišču začenja v ponedeljek zjutraj.
Mimogrede, iz prve strani faksimila so razvidni tudi vsi prihodki SDS v tem obdobju in koliko je danes opozicijska SDS novembra 2007 odštela za poslovno stavbo na Trstenjakovi 8 (Ljubljana Bežigrad), kjer je sedež stranke. Skoraj 1 milijon in 890 tisoč evrov, velika večina vsote pa se odplačuje s krediti.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševe Jožetu Zagožnu Antonu Krkoviču Walterju Wolfu Ivanu Črnkoviču

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Faksimile. SDS ima uradno policijsko potrdilo, da so glede Patrie čisti