objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Četrtek, 1. september 2011 ob 17:02

Premagal Golobiča, podlegel Kresalovi. Peter Jamnikar danes zapustil LDS
Dokončni politični in etični razkroj. Nekdanji generalni sekretar in kasneje izvršni direktor liberalne demokracije je zaloputnil vrata
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji generalni sekretar in pozneje izvršni direktor LDS Peter Jamnikar se je odločil zapustiti članstvo v liberalni demokraciji. Za naš portal je dejal, da se je "LDS pred dnevi zavestno odločila za podporo predsednici (Katarini Kresal, odstopljeni ministrici za notranje zadeve; op.p.), ki ji državni organi pripisujejo koruptivna dejanja. Po mojem mnenju to vodi v dokončni politični in etični razkroj stranke. Zato z današnjim dnem izstopam iz LDS."
Spomnimo, Jamnikar je generalni sekretar "Drnovškove LDS" postal leta 2002, ko je na kongresu stranke v Kopru na tajnih volitvah za mesto generalnega sekretarja premagal Bogdana Biščaka, varovanca in protežiranca Gregorja Golobiča. Za poraženega Biščaka si je Golobič leto dni pozneje na suho izmislil funkcijo direktorja LDS. Kmalu potem, ko je predsednica LDS postala Katarina Kresal, je Peter Jamnikar izgubil funkcijo direktorja stranke, po oblikovanju Pahorjeve vlade pa se je zaposlil kot svetovalec ministra za evropske zadeve in razvoj Mitje Gasparija. Do danes je bil Jamnikar tudi član sveta LDS.
O Petru Jamnikarju smo nazadnje pisali pred nekaj dnevi v članku Liberalni demokrati tik pred razkolom?!, saj naj bi skupaj z Blažem Kavčičem pripravljala ustanovitev nove stranke na levici, tako imenovane nove LDS.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Peter Jamnikar Katarini Kresal Drnovškove Bogdana Biščaka Gregorja Golobiča Mitje Gasparija

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Premagal Golobiča, podlegel Kresalovi. Peter Jamnikar danes zapustil LDS