objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 30. avgust 2011 ob 12:08

Bužekijan 2. Jankovićeva podžupanja z možem podobno kot par Senica-Kresal
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Časnik Delo je včeraj poročal o sporni gradnji bodoče turistične kmetije Malija, ki meji na medijsko razvpito posestvo Bužekijan, domnevno v skriti lasti odvetnika Mira Senice in predsednice LDS ter bivše ministrice za notranje zadeve Katarine Kresal. Zemljišča, na katerih bo stala turistična kmetija Malija, ležijo na vrhu hriba nad Lucijo in Portorožem, dvesto metrov stran od posestva Bužekijan. "Pozitivno soglasje" za gradnjo turistične kmetije Malija na kmetijskem zemljišču (predvidena je gradnja objekta s šestimi apartmaji), izdano podjetju Malija d.o.o., je podpisal bivši izolski župan Tomislav Klokočovnik, investitorji pa še čakajo na gradbeno dovoljenje.
Lastnika in direktorja podjetja Malija turizem d.o.o., registriranega v Izoli, sta Boris Ščukovt in Miodrag Dakić. Prvi je nekdanji direktor Lekove prodaje za jugovzhodno Evropo in se že dlje časa ukvarja s prodajo farmacevtskih proizvodov, drugi pa mož ljubljanske podžupanje in nekdanje članice uprave Mercatorja Jadranke Dakić ter vodilni uslužbenec družbe DZS (izvršni direktor maloprodaje), večinske lastnice časopisne hiše Dnevnik, katere predsednik uprave je Bojan Petan.
Prav ta podatek, da je Miodrag Dakić mož Jadranke Dakić, dolgoletne tesne sodelavke in poslovne partnerke ljubljanskega župana Zorana Jankovića, so na časniku Delo iz neznanih razlogov čudno - spregledali. Toda ključno dejstvo, da sta Jadranka in Miodrag Dakić zakonca, daje zgodbi z Malijo in spornim občinskim soglasjem za gradnjo tako imenovane turistične kmetije, povsem drugačno, tudi politično dimenzijo.
Miodrag Dakić se tudi sicer nikoli ni ukvarjal s kmetijstvom, pa tudi projekt Malija ni zasnovan kot kmetija. Nenavadno je tudi poslovanje podjetja Malija d.o.o. V zadnjih treh letih na leto bizarno beležijo po 1 (en) evro prihodkov (glej faksimile). Tudi drugo podjetje Miodraga Dakića, KP Kapital Storitve d.o.o., registrirano v Ljubljani, posluje zgubaško. Lani je imelo nekaj več kot 15 tisoč evrov prihodkov in zabeležilo 3.213 evrov izgube. Še to, brat Miodraga Dakića, Dragan Dakić, je znan kot dolgoletni tesni sodelavec gradbenega barona Ivana Zidarja v propadlem SCT.
Za komentar in odgovore na nekatera vprašanja, ki se tukaj postavljajo sama po sebi, smo zaprosili tudi podžupanjo Jadranko Dakić, vendar na njene odgovore še čakamo. Predvsem nas zanima, kako komentira sporno gradnjo turistične kmetije glede na dejstvo, da se njen mož doslej ni ukvarjal s kmetijstvom? Zanima nas tudi, ali pozna bivšega izolskega župana Tomislava Klokočovnika, ki je podpisal pozitivno soglasje občine za gradnjo turistične kmetije, in ali je lobirala za pridobitev pozitivnega soglasja izolske občine? Kje in kako bo njen mož Miodrag Dakić pridobil denar za investicijo glede na porazno poslovanje njegovih podjetij (mimogrede, Jadranka Dakić je bila devet let finančna direktorica Leka, kjer je bil tudi Boris Ščukovt), in ali je podžupanja morda celo soinvestitorka v turistično kmetijo Malija?
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Senice Katarine Kresal Tomislav Klokočovnik Boris Ščukovt Miodrag Dakić Jadranke Dakić Bojan Petan Jadranke Dakić Zorana Jankovića Dragan Dakić Ivana Zidarja (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bužekijan 2. Jankovićeva podžupanja z možem podobno kot par Senica-Kresal