objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 25. avgust 2011 ob 13:34

Elektronsko sporočilo tajnika Boruta Pahorja ponaredili na Hitovem IP-ju?!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pred nekaj dnevi smo poročali o ponarejeni elektronski pošti Matjaža Nemca, tajnika predsednika vlade Boruta Pahorja. Glej članek Frka v kabinetu. Spomnimo, ponarejeno elektronsko sporočilo, ki naj bi ga Matjaž Nemec poslal Andražu Vehovarju, se je vsebinsko nanašalo na podelitev vladne koncesije podjetju Alea Iacta za igralni salon v Vrtojbi, o čemer ravno danes odločajo svetniki občine Šempeter-Vrtojba. Nemec je ponarejanje nemudoma prijavil ljubljanski policiji, kar so nam potrdili tudi v kabinetu predsednika vlade.
Tri dni po objavi našega članka pa smo neuradno izvedeli, da naj bi kriminalisti že ugotovili, da je ponarejeno elektronsko sporočilo izvorno nastalo na IP-ju (oziroma enem od IP-jev) novogoriške igralniške družbe HIT.
Katja Kogej, šefinja kabineta uprave Hita, pravi, da ne verjamejo, da je omenjano elektronsko sporočilo nastalo v družbi Hit. "Zagotovimo pa lahko, da kriminalistov s tem v zvezi v družbi Hit v teh dnevih ni bilo. Po naših podatkih ne policija ne kriminalisti ne vodijo nobenega predkazenskega postopka zoper kogar koli v družbi Hit v zvezi s tem."
Tudi tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana Vinko Stojnšek je demantiral navedbe naših virov. "Policijska uprava Ljubljana se vedno vodi predkazenski postopek v zvezi suma kaznivega dejanja zlorabe osebnih podatkov. Kljub temu, da je predkazenski postopek tajen, moramo pojasniti, da do sedanja preiskava ne potrjuje vasih navedb (povezava IP naslova in podjetja HIT)," sporoča Vinko Stojnšek.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Matjaža Nemca Boruta Pahorja Andražu Vehovarju Katja Kogej Vinko Stojnšek

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Elektronsko sporočilo tajnika Boruta Pahorja ponaredili na Hitovem IP-ju?!