objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 24. avgust 2011 ob 09:57

V žep televizijke Lorelle Flego že 338 tisoč evrov državnega denarja!
Od Lorelle do Vest.si. Famozni Supervizor komisije za preprečevanje korupcije razkriva tudi finančne transakcije posameznih estradnikov in privilegiranih medijev z denarjem davkoplačevalcev
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Spletna aplikacija za spremljanje izdatkov javnih institucij, imenovana Supervizor, ki jo je uvedla komisija za preprečevanje korupcije, ne razkriva zgolj poslovanja države in paradržavnih institucij s podjetji, razvpitimi poslovneži in odvetniki, ampak tudi transakcije davkoplačevalskega denarja na transakcijske račune posameznih estradnikov in privilegiranih medijev.
Tako je na primer razvidno, da je televizijka Lorella Flego, voditeljica oddaje Bleščica (2. program TV Slovenija), od javne RTV Slovenija doslej pokasirala več kot zavidljivih 309.655,64 evrov! Skupni prihodek, ki ga je iz državnih jasli doslej dobila Lorella Flego na račun njenega s.p. Poslovne storitve, pa znaša še več, dobrih 337 tisoč evrov (gre za obdobje november 2005 - julij 2011). Druga največja državna "molzna krava" Lorelle Flego, takoj za RTV Slovenija, je Mestna občina Koper, kjer je temnolaska že pokasirala 10.640,44 evrov. Naslednja plačnica na njenem seznamu je Turistična zveza Slovenije, kjer je Lorreli Flego doslej kapnilo nekaj več kot 4 tisoč evrov. Po naših informacijah se je Lorella Flego pred časom na RTV Slovenija sicer redno zaposlila.
Supervizor tudi razkriva, kako neverjetno politično privilegirana spletna stran (oziroma medij) je bila Vest.si, dokler ni maja letos prenehala obstajati. V dobrih dveh letih delovanja (2009 do 2010) je na transakcijski račun družbe Vest založništvo d.o.o. (Jani Sever, Jonas Žnidaršič in drugi ...) priteklo natančno 181.816,62 evrov, od tega jim je samo ministrica za kulturo Majda Širca, prek javnih razpisov, namenila skoraj 177 tisoč evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
lorella flego Jani Sever Jonas Žnidaršič Majda Širca

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

V žep televizijke Lorelle Flego že 338 tisoč evrov državnega denarja!