objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 24. avgust 2011 ob 07:04

Karl Erjavec suvereno. Janez Zemljarič na DeSUS nima nobenega vpliva!
Kadrovsko eliminacijo prvega moža stranke upokojencev naj bi zahteval tudi ljubljanski župan Zoran Janković kot enega izmed pogojev, da postane tako imenovani rešitelj levice
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Poslanci stranke DeSUS na septembrskem glasovanju ne bodo podprli paketa petih novih ministrov in posledično zaupnice predsedniku vlade Borutu Pahorju, je včeraj sklenilo ožje vodstvo stranke DeSUS, bodo pa podprli vsakega kandidata, ki se bo potegoval za predsednika državnega zbora. Podobno je za naš portal že v soboto napovedal predsednik stranke Karl Erjavec, zadnjo besedo pa bo prihodnji torek imel izvršilni odbor DeSUS-a.
Kljub temu iz vrst Socialnih demokratov že nekaj dni prihajajo govorice, da naj bi vsaj dva poslanca DeSUS-a podprla Pahorjev ministrski paket. "Za Pahorja" naj bi glasovala vodja poslanke skupine Joško Godec in slovenjgraški župan Matjaž Zanoškar. Po naših informacijah je Godec tudi sicer najbolj naklonjen Pahorjevi vladi (menda ga je najlažje prepričati), intimno pa naj bi vsi poslanci DeSUS-a raje dočakali konec mandata, kot pa šli na predčasne volitve, ki naj bi bile čista loterija.
"Zemo dela," se nasmihajo SD-jevci, češ, Janez Zemljarič naj bi "zrihtal" glasove poslancev DeSUS-a pred glasovanjem o zaupnici Pahorjevi vladi.
Po govoricah, ki krožijo, naj bi Zemljarič trenutno potreboval Pahorjevo vlado predvsem za svoje poslovne načrte na slovenski obali, v Izoli, zato naj bi lobiral znotraj DeSUS-a, da Pahorju zagotovijo potrebne poslanske glasove ob glasovanju o novih ministrih in zaupnici. Hkrati naj bi Zemljarič, v spregi z generalnim sekretarjem DeSUS-a Ljubom Jasničem, pripravljal teren za zamenjavo Karla Erjavca, eden od kandidatov za novega predsednika DeSUS-a pa naj bi bil Saša Geržina, bivši slovenski gospodarski in diplomatski predstavnik v Moskvi, zdaj predsednik društva slovensko-ruskega prijateljstva. No, naši viri znotraj DeSUS-a pravijo, da Geržina pomaga pri programskem in strokovnem delu stranke, ni pa človek stranke, terena, zato na kongresu definitivno ne bi mogel premagati Karla Erjavca.
Doživel bi podobno ali pa še "slabšo" usodo kot nekdanji vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Žnidaršič, sedanji predsednik Demokratične stranke dela in solidarnosti. Žnidaršič je bil celo samozavestno prepričan, kako DeSUS "gor drži" Društvo izgnancev, ki ga vodi njegova sestra Ivica Žnidaršič, vendar se je fino opekel. Kljub menda dokaj obilni zakulisni podpori bivšega predsednika države Milana Kučana.
Kadrovsko "očiščenje" stranke, torej eliminacijo Erjavca, naj bi zahteval tudi ljubljanski župan Zoran Janković kot enega od pogojev, da postane kandidat za mandatarja oziroma rešitelj levice, pravijo naši viri.
"Janez Zemljarič nima nobenega vpliva na poslance DeSUS-a," suvereno trdi Karl Erjavec, ki te govorice povezuje z dejstvom, da se Zemljarič in Jasnič pač poznata. "Jaz osebno Zemljariča sicer ne poznam in nikoli nisva govorila." Vse to naj bi bilo pogojeno tudi z nastankom stranke DeSUS, ki je pred enaindvajsetimi leti vzniknila kot by-pass stranka tedanje Združene liste (danes Socialnih demokratov), vendar se je od takrat, kot pravi Erjavec, "veliko spremenilo. Mene menjujejo že od leta 2005, pa sem še vedno predsednik."
Mimogrede, Karl Erjavec se po volitvah menda ne vidi več v vlogi ministra, ampak v parlamentu, kot vodja poslanske skupine.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borutu Pahorju karl erjavec Joško Godec Matjaž Zanoškar Janez Zemljarič Ljubom Jasničem Saša Geržina Franc Žnidaršič Ivica Žnidaršič Milana Kučana Zoran Jankovič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Karl Erjavec suvereno. Janez Zemljarič na DeSUS nima nobenega vpliva!