objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 23. avgust 2011 ob 07:04

Minister za gospodarstvo končno Mariborčan? LDS predlaga Tomaža Orešiča
Hrvaški mediji ubijalsko poročajo o škandalih lepe slovenske ministrice Katarine Kresal, povezanih z malverzacijami, kokainom in orgijami z divjimi psi ter ji očitajo, da je izdala Boruta Pahorja
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Najresnejši kandidati in kandidatke za nove ministrice ter ministre Pahorjeve vlade so Darja Lavtižar Bebler (ministrstvo za notranje zadeve), Jožef Školč (ministrstvo za kulturo), Rado Bohinc (ministrstvo za javno upravo), Tamara Lah Turšek (ministrstvo za visoko šolstvo), na stolček novega ministra za gospodarstvo pa LDS predlaga Tomaža Orešiča, direktorja londonske družbe EFT Group za zahodno in srednjo Evropo ter dobrega poznavalca energetike, ki se je na lanskih lokalnih volitvah potegoval tudi za župana Maribora. Gospodarski minister naj bi torej "končno" postal nekdo iz Maribora.
Tomaž Orešič, ki je trenutno na dopustu v Turčiji, nam je kandidaturo potrdil. Pravi, da je "namera skrajno dobra in dejstvo je, da nekdo v tej državi mora sprejeti odgovornost, da spelje skozi energetski zakon in še kaj."
Imena kandidatk in kandidatov za nove ministrice in ministre naj bi bila dokončno znana v petek, ko je na dnevnem redu seja predsedstva stranke Socialnih demokratov, minila pa tudi jutrišnja (sredina) seja sveta stranke LDS, kjer odstopljena ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal prihaja po zaupnico. Blaž Kavčič je že napovedal, da bo glasoval za zamenjavo Kresalove. Kresalovo, ki je včeraj po dopustu sestankovala s predsednikom vlade Borutom Pahorjem na temo rekonstrukcije vlade, pa so medijsko minuli teden "ubijali" Hrvati. V največjem hrvaškem časniku Jutarnji list so ji najprej očitali, da je z odhodom iz vlade izdala Pahorja, da bi rešila svojo politično kariero, v nedeljski izdaji pa so objavili daljši članek z naslovom "Lepa slovenska ministrica sredi škandala z malverzacijami, kokainom in orgijami z divjimi psi" (glej faksimile). Pri tem je bizarno, da sta Kresalova in odvetnik Miro Senica med najhujšimi napadi hrvaških medijev na Kresalovo dopustovala blizu Umaga.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Darja Lavtižar Bebler Jožef Školč Rado Bohinc Tamara Lah Turšek Tomaža Orešiča Blaž Kavčič Borutom Pahorjem miro senica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Minister za gospodarstvo končno Mariborčan? LDS predlaga Tomaža Orešiča