objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 19. avgust 2011 ob 08:39

Hišna preiskava pri novinarju Lomovšku. Policisti naj bi ga slekli do gat
Posnetkov menda niso našli. Razvpiti ljubljanski odvetnik Miro Senica kazensko ovadil Mitjo Lomovška zaradi suma kaznivega dejanja izsiljevanja, samostojnemu novinarju pa grozi do pet let zapora
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Ljubljanski kriminalisti so v sredo zjutraj opravili hišno preiskavo v Lescah, v hiši samostojnega novinarja Mitje Lomovška. Po dosedanjih informacijah je Lomovška kazensko ovadil odvetnik Miro Senica, ker naj bi ga Lomovšek izsiljeval, zadeva pa naj bi bila povezana z razvpito afero Baričevič. Po poročanju Dela (Lomovšek je dolga leta delal za Slovenske novice) odvetniška pisarna Mira Senice podrobnosti ne komentira, pravijo pa, da je bil Mita Lomovšek "ovaden zaradi suma kaznivega dejanja izsiljevanja, ki se preganja po uradni dolžnosti in za katero je zagrožena kazen zapora do pet let."
Hišno preiskavo, opravljeno na podlagi odredbe sodišča, so uradno potrdili tudi na ljubljanski policiji. Pravijo, da so "zasegli nekaj predmetov, ki utegnejo biti dokazno breme v kazenskem postopku," o vseh ugotovitvah pa bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.
Mitja Lomovšek na naš elektronski naslov včeraj dopoldne poslal pismo, kjer med drugim sporoča, da je "včeraj imel doma hišno preiskavo zaradi raziskovalnega novinarskega dela. Vzeli so mi laptop, fotoaparat in mobitel in vse zapečatili v škatlo. Ker ne vem, kaj lahko v tem trenutku povem, da se ne bom pravno zajebal, bom o vsebini preiskave zaenkrat bolj molčal. Gre pa za konstrukt in poskus politične mafije, da zaustavi moje raziskovalno delo. Predlog izvensodne poravnave so označili za izsiljevanje in pri meni doma iskali neke posnetke. Še slekli so me do gat. Posnetkov seveda niso našli."

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mitje Lomovška miro senica

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Hišna preiskava pri novinarju Lomovšku. Policisti naj bi ga slekli do gat