objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 10. avgust 2011 ob 18:07

No, zdaj pa res ni šlo več naprej. Katarina Kresal je nepreklicno odstopila
Predsednica LDS je vendarle nepreklicno odstopila z mesta ministrice za notranje zadeve. Na tiskovni konferenci novinarjem na vprašanja ni odgovarjala, na svet stranke pa gre po zaupnico
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekaj ur po današnjem še enem uničujočem poročilu o zloglasnem najemu stavbe na Dimičevi ulici za potrebe Nacionalnega preiskovalnega urada, ko je Komisija za preprečevanje korupcije ministrico za notranje zadeve in predsednico LDS po pričakovanju razglasila za tako rekoč koruptivno, je Katarina Kresal na posebni novinarski konferenci sporočila, da nepreklicno odstopa z mesta ministrice.
"Kljub temu, da se z mnenjem komisije osebno ne strinjam, pa kot zaprisežena zagovornica spoštovanja avtoritete inštitucij pravne države, mnenje komisije spoštujem," je med drugim povedala Kresalova, vendar na na novinarska vprašanja ni hotela odgovarjati. Dodala je še, da so bili po njenem mnenju "vsi postopki izpeljani zakonito in v dobri veri" in da je za njimi stala celotna tedanja ekipa ministrstva za notranje zadeve.
Po zaupnico za predsednico stranke pa bo Kresalova šla pred svet LDS.
Odzval se je tudi že predsednik vlade Borut Pahor. Iz njegovega kabineta so sporočili, da Pahor "njeno odločitev razume in jo spoštuje. Predsednika državnega zbora Pavleta Gantarja pa bo v zakonitem roku uradno obvestil o njenem odstopu." Iz Pahorjevega kabineta še sporočajo, da "se bo predsednik vlade v naslednjih dneh, najkasneje do seznanitve državnega zbora z odstopom notranje ministrice, posvetoval in odločil kako naprej."
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Borut Pahor Pavleta Gantarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

No, zdaj pa res ni šlo več naprej. Katarina Kresal je nepreklicno odstopila