objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 9. avgust 2011 ob 07:03

Šaleška dolina. Nihče drug se ni prijavil, Milan Medved je (res) premočan
Imenovanje starega in novega direktorja Premogovnika Velenje. Če bo prišlo do širitve uprave, bo štala. Gregor Golobič menda takoj v začetku jeseni pripravlja nov val afere okoli bloka Teš6
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Na javni razpis za direktorja Premogovnika Velenje, ki se je končal včeraj opoldne, je po naših informacijah prišla le ena prijava. Očitno se je prijavil samo dosedanji direktor Milan Medved, ki nam je dan prej po telefonu dejal, da se bo na razpis skoraj zanesljivo prijavil. Prijave odpirajo danes.
Medved nam je hkrati zanikal navedbe anonimke, ki je zaokrožila pred nekaj dnevi, podpisali naj bi jo zaposleni na Premogovniku Velenje, ki naj bi premogovnik označili za leglo korupcije (glej faksimile). Medved je prepričan, da anonimke niso pisali zaposleni delavci, saj so mu pred kolektivnim dopustom "izrazili podporo in predlagali, naj ponovno kandidira za direktorja. Porihtali smo plače, regrese in božičnice, ki so primerljive z drugim podjetji v energetiki, uvedli smo organizacijo in red, ljudje to priznavajo. Anonimka je seznam vseh podjetij v Šaleški dolini, pišejo, da sem preživel zato, ker sem podpiral vse politične opcije, zakaj pa se ne vprašajo, če sem preživel zaradi dobrih poslovnih rezultatov. Res pa je, da pri nekaterih nisem preveč priljubljen, ker sem direktor s karakterjem. Verjetno sem si največ težav nakopal z izjavo, da uvoz premoga ni potreben, ker ga imamo pri nas čisto dovolj, ne samo za blok Teš6, celo za T7. Kar zadeva nabave pri Premogovniku Velenje, je vse transparentno, na podlagi zakona o javnih naročilih, vse je možno preveriti," zatrjuje Milan Medved.
"Finančno stanje je stabilno, tako dobro premogovniku ni šlo še nikoli, zato je zamenjava direktorja nepotrebna," je prepričan Medved, ki se pritožuje čez pisanje časnika Dnevnik, kjer "pišejo tisto, kar stranka Zares nima rada."
Po nekaterih informacijah naj bi namreč vodstvo Holdinga slovenskih elektrarn nasprotovalo ponovnemu mandatu Milana Medveda ali pa bi vsaj radi razširili upravo. Tudi razpis, ki je bil dolg 28 dni, naj bi bil manever za rušenje Medveda, pravijo naši viri. Za primerjavo, zadnji razpis za predsednika uprave HSE je trajal le osem dni, razpis za predsednika uprave Družbe za razvoj infrastrukture (Dri), kjer je bil izbran Rajko Siročič, pa še manj, samo pet dni, Medved pa naj bi morebitni širitvi uprave močno nasprotoval. "Če bo do tega prišlo, bo štala," dodajajo isti viri. Po Šaleški dolini se je tudi govorilo, da se na javni razpis za direktorja Premogovnika Velenje ne bo upal prijaviti nihče razen Medveda, ker je Medved "premočan."
Po naših informacijah naj bi sicer predsednik uprave HSE Matjaž Janežič (menda eden od tistih, pri kateremu Medved ni posebej priljubljen) v ožjih družbah že razlagal stališča, ki so, kar zadeva energetiko in Teš6, bližja Socialnih demokratom kot stranki Zares. To ne preseneča, pravijo naši viri, ker je bil Janežič na čelo HSE imenovan brez javnega razpisa in še vedno nima polnega mandata. Toda HSE naj bi dejansko še vedno vodil bivši predsednik uprave in Janežičev svetovalec Borut Meh. Dela v ozadju, nima pa odgovornosti, pravijo naši viri. Slišati je tudi, da naj bi predsednik stranke Zares Gregor Golobič takoj v začetku jeseni ponovno močno odprl afero bloka Teš6.
Nadzorni svet Premogovnika Velenje je Milanu Medvedu po objavi članka podelil nov mandat (do avgusta 2015), hkrati pa naj bi na prihodnji skupščini predlagali spremembo statuta družbe, ki bi omogočal širitev uprave.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Medved Rajko Siročič Matjaž Janežič Borut Meh Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šaleška dolina. Nihče drug se ni prijavil, Milan Medved je (res) premočan