objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 4. avgust 2011 ob 07:02

Šlamparija mariborske banke. Ponudbo za odkup Dela Revij poslali Raščanu!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Že pred nekaj dnevi smo opozorili, da s famozno dražbo blagovnih znamk Dela Revij svojo kožo rešuje predvsem predsednik uprave Nove kreditne banke Maribor Matjaž Kovačič. Z milijonskimi krediti, ki jih je očitno skoraj podaril lastniku Dela Revij Mateju Raščanu, je banka debelo nasedla.
Po nedavni skupščini banke (22. julija) in padcu predsednika nadzornega sveta Danila Topleka, ki je Kovačiča ščitil pri Socialnih demokratov in Pahorjevi vladi, je Kovačič na hitro sklical dražbo, kako šlampasto dela njegova banka pri reševanju zapadlih kreditov Dela Revij, pa dokazuje pričujoči dopis (glej faksimile). Nova kreditna banka Maribor je "zavezujočo ponudbo za odkup ali najem" blagovnih znamk družbe Delo Revije, namenjeno potencialnemu kupcu Salomon d.o.o., poslalo kar na naslov Mateja Raščana in Dela Revij?! Ponudbo sta podpisali bančni uradnici Mojca Čučej in Anita Okretič. Slednja je v Nkbm direktorica sektorja za gospodarske družbe.
Ljubljansko podjetje Salomon d.o.o. vodi Martin Odlazek, lastnik tiskarne Set Vevče, kjer Raščan za papir in tisk revij dolguje že dva milijona evrov. Matej Raščan naj bi se včeraj popoldne sicer sestal s članom uprave Nove kreditne banke Maribor Andrejem Plosom (predsednik uprave Kovačič je namreč na dopustu), vendar novih kreditov naj ne bi dobil.
Mimogrede, Matjaž Kovačič je konec prej omenjene skupščine banke še isti večer "proslavil" v restavraciji Maruzzella v hrvaški Zambratiji.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
matjaž kovačič Mateju Raščanu Danila Topleka Pahorjevi Mojca Čučej Anita Okretič martin odlazek Andrejem Plosom (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Šlamparija mariborske banke. Ponudbo za odkup Dela Revij poslali Raščanu!