objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 3. avgust 2011 ob 13:12

Tožilsko presenečenje. Branka Zobec Hrastar morda celo ostaja tožilka!
Urad generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja ne ve, kdaj naj bi tožilka Branka Zobec Hrastar zapustila službo, če bo do tega sploh prišlo. Zdaj molči tudi razvpita tožilka
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Medijsko razvpita državna tožilka Branka Zobec Hrastar morda, če ne celo zelo verjetno, ostaja v službi na tožilstvu. Kar posledično tudi pomeni, da bi še naprej vodila primer Patria, oziroma zagovarjal obtožni predlog zoper Janeza Janšo, Jožeta Zagožna, Antona Krkoviča, Walterja Wolfa in Ivana Črnkoviča. Spomnimo, proces naj bi se na ljubljanskem okrajnem sodišču začel 5. septembra, ko je prvi narok sklicala sodnica Barbara Klajnšek.
Da Branka Zobec Hrastar ostaja, čeprav je še pred nekaj dnevi dejala, da si, glede odhoda med odvetnice, ne bo premislila, daje slutiti dejstvo, da nam na uradu generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja danes enostavno niso znali povedati, kdo naj bi, namesto Zobec Hrastarjeve, na tožilstvu prevzel zadevo Patria, niti tega, kdaj točno Branki Zobec Hrastar na državnem tožilstvu preneha delovno razmerje. Zanimalo nas je tudi, ali držijo govorice, da bo tožilstvo predlagalo preložitev napovedane prve glavne obravnave.
Šefinja urada generalnega državnega tožilca Sonja Gašperlin pravi, da nam na ta vprašanja ne morejo odgovoriti, ker je še prezgodaj, kar zadeva morebitno odpoved Branke Zobec Hrastar, pa nas je napotila na omenjeno tožilko. Ko smo Branko Zobec Hrastar dobili na telefon, nas je napotila nazaj na urad šefa tožilstva, se vidno razburila, zakaj sprašujemo direktno njo, češ, zdaj bo ona poklicala Gašperlinovo in ji povedala, naj novinarjev ne usmerja nanjo. Nato je "slavna" državna tožilka na hitro odložila telefonsko slušalko.
Po naših informacijah se na tožilstvu sicer že nekaj časa govori, da Branka Zobec Hrastar ostaja, vse okoli njenega (napovedanega) odhoda je nekako zavito v skrivnost, nihče si je ne upa ničesar vprašati. Menda pa Branka Zobec Hrastar zelo pogosto zahaja na pogovore v pisarno generalnega državnega tožilca Fišerja. Na tožilstvu je tudi slišati, da kar naprej tičita skupaj.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Branka Zobec Hrastar Janeza Janšo Jožeta Zagožna Antona Krkoviča Walterja Wolfa Ivana Črnkoviča Barbara Klajnšek Zvonka Fišerja Sonja Gašperlin

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tožilsko presenečenje. Branka Zobec Hrastar morda celo ostaja tožilka!