objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 19. julij 2011 ob 07:01

Durs. Uradnik, ki je preiskoval Senico in Kresalovo, postal kriminalist NPU
Višji davčni inšpektor Milan Vetrih, ki je spisal prijavo Mira Senice in Katarine Kresal, povezano z nakupi luksuznih avtomobilov, je postal višji kriminalistični inšpektor Nacionalnega preiskovalnega urada
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Uradnik davčne uprave Milan Vetrih, ki je kot višji davčni inšpektor preiskoval sporni nakup petih luksuznih avtomobilov odvetnika Mira Senice in ministrice za notranje zadeve ter predsednice LDS Katarine Kresal preko tako imenovanih missing traderjev, na koncu pa spisal prijavo okrožnemu državnemu tožilstvu, datirano 16. oktobra 2010 (glej faksimile), je dobil novo službo. Postal je višji kriminalistični inšpektor v okviru Nacionalnega preiskovalnega urada (ta sodi pod ministrstvo za notranje zadeve), kar nam je včeraj uradno potrdila tudi vodja sektorja za odnose z javnostmi Policije Vesna Drole.
Milan Vetrih, vsaj po naših informacijah, sicer velja za dobrega poznavalca davčnega in finančnega področja.
Spomnimo, včeraj smo poročali o odločbi Informacijske pooblaščenke, na podlagi katere smo morali s portala umakniti večino omenjene dokumentacije (ki jo je Durs poslal na državno tožilstvo), ker je vsebovala konkretna imena in priimke, z njihovo objavo pa naj bi kršili zakon o varstvu osebnih podatkov in nedovoljeno posegali v zasebnost posameznikov, četudi gre za javne osebe in celo ministrico ter predsednico politične stranke.
Za osvežitev spomina. Višji davčni inšpektor in preiskovalec Milan Vetrih je na koncu prijave ljubljanskemu tožilstvu zapisal naslednje: "Prosimo vas, da nam sporočite, če bi bili potrjeni sumi, da sta bila dejanska kupca novih vozil naročnika sama. V tem primeru bi bila namreč ona dva zavezanca za plačilo obveznih dajatev in ne na računih navedene družbe tipa missing trader.
Zadnja uradna informacija, ki jo imamo iz državnega tožilstva, se glasi takole. "Zadeva je v predkazenskem postopku, zato nam več informacij ne morejo posredovati," kar nam je po objavi našega članka in davčne dokumentacije (4. marca) sporočila okrožna državna svetnica in vodja ljubljanskega okrožnega tožilstva Tamara Gregorčič.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Milan Vetrih Katarine Kresal Vesna Drole Tamara Gregorčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Durs. Uradnik, ki je preiskoval Senico in Kresalovo, postal kriminalist NPU