objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Ponedeljek, 18. julij 2011 ob 08:32

Odločba. Ta imena morajo ven. Nataša Pirc Musar ščiti Senico in Kresalovo
Informacijska pooblaščena odredila, da moramo iz objave uradne dokumentacije davčne uprave izbrisati tudi imeni Mira Senice in Katarine Kresal, čeprav ju Durs sumi davčne utaje in ponarejanja listin
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Četrtega marca letos smo na našem portalu objavili odmeven članek z naslovom "Nakupi avtov, davčne utaje?! Durs je Senico in Kresalovo prijavil tožilstvu," ki smo ga napisali na podlagi pridobljene dokumentacije davčne uprave, poslane na ljubljansko okrožno državno tožilstvo.
Spomnimo, davčni uradniki razvpitega odvetnika Mira Senico in ministrico za notranje zadeve ter predsednico LDS Katarino Kresal sumijo davčne utaje in ponarejanja listin pri uvozu in nakupih petih luksuznih avtomobilov, zato so zadevo odstopili državnemu tožilstvu.
Zaradi objave faksimila uradnih dokumentov Dursa smo se znašli v postopku pred informacijsko pooblaščenko Natašo Pirc Musar, ki nam očita kršitev zakona o varstvu osebnih podatkov, Senica in Kresalova pa naj bi tudi v tem primeru imela pravico do zasebnosti. Informacijska pooblaščenka je tako 17. junija izdala odločbo, na podlagi katere smo bili prisiljeni iz objavljenih dokumentov povsod izbrisati imeni Miro (uradno: Mirko) Senica in Katarine Kresal, poleg še nekaterih drugih imen ter navedb v davčni dokumentaciji. Izbrisati (odstraniti) smo morali celo omembo ljubljanske "Fakultete za družbene vede."
Zoper odločbo Informacijske pooblaščenke v upravnem postopku ni pritožbe in je izvršljiva. Je pa možno vložiti upravni spor z vložitvijo tožbe na upravno sodišče, kar bomo tudi storili. Po našem mnenju namreč ni sporno, da je objava podatkov, kako davčna uprava odvetnika Mira Senico in ministrico Katarino Kresal sumi kaznivih dejanj davčne utaje in ponarejanja listin, absolutno v javnem interesu, vključno z objavo uradne dokumentacije.
Sporni članek si lahko preberete tukaj

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mira Senico Katarino Kresal Natašo Pirc Musar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Odločba. Ta imena morajo ven. Nataša Pirc Musar ščiti Senico in Kresalovo