objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Petek, 15. julij 2011 ob 14:09

Zares bizaren plagiat. Slavni Slavoj Žižek preplonkal izjavo Janeza Janše!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Zares bizarno, ampak resnično. Slavni filozof Slavoj Žižek, ki mu časnik Delo pripisuje status svetovnega zvezdnika filozofije, je na včerajšnji javni tribuni stranke Zares (Koliko je ura 20 let kasneje, skupaj s predsednikom Zaresa Gregorjem Golobičem) verbalno nonšalantno plonkal Janeza Janšo.
Ko je komentiral famozno državno odlikovanje, ki ga je predsednik republike Danilo Türk podelil Tomažu Ertlu, je Žižek izustil naslednji stavek:
"To je nekaj podobnega, kot bi Hitlerja odlikovali za razvoj avtocest in železnic."
Toda ta misel, ki jo je ključni ideolog Zaresa Slavoj Žižek zbranemu občinstvu v Kinodvor prodal kot svojo, je navaden plagiat.
16. decembra leta 2009 jo je namreč že izrekel prvak opozicijske SDS Janez Janša, na svoji tiskovni konferenci, kjer je med drugim dejal:
"Izgovarjanje, da je Ertla nagradil za posamezno dejanje, je prazno. Tudi Hitler je gradil avtoceste, pa ga za to posamično dejanje nihče ni nagradil."
Ker je Žižek na včerajšnji tribuni večkrat citiral znane filozofe, umetnike in politike, bi bilo torej korektno, da bi v tem primeru citiral tudi Janšo.
Pa še nekaj. Slavoj Žižek bi lahko odlikovanje Tomaža Ertla obsodil že takrat, ko mu je odlikovanje pripel predsednik Türk. Ampak Žižek je molčal, to je storil šele zdaj, dve leti pozneje, v maniri salonskega filozofa.
(Bojan Požar)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Slavoj Žižek Gregorjem Golobičem Janeza Janšo Danilo Türk omažu Ertlu Hitlerja (Bojan Požar)

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Zares bizaren plagiat. Slavni Slavoj Žižek preplonkal izjavo Janeza Janše!