objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sreda, 13. julij 2011 ob 07:03

Kinodvor. Jutri bosta Gregor Golobič in Slavoj Žižek prodajala svoj ego
Po druženju z Lady Ga Ga in Julianom Assangem bo razvpiti slovenski filozof tokrat promoviral prvaka stranke Zares
2011 Pozareport

Odpri galerijo

2. julija sta mednarodno znani slovenski filozof Slavoj Žižek in ustanovitelj Wikileaksa Julian Assange pred navdušeno levičarsko publiko v Londonu govorila o moči informacij, etiki in filozofiji Wikileaksa. Pogovor je povezovala raziskovalna novinarka Amy Goodman. Žižek, ki se v zadnjem času menda rad mreži s slovito pop pevko Lady Ga Ga, pa bo jutri, točno ob dveh popoldne v ljubljanskem Kinodvor nastopil skupaj z Gregorjem Golobičem, prvakom stranke Zares in bivšim ministrom za visoko šolstvo v Pahorjevi vladi.
Spomnimo, v Kinodvoru je bila pred kratkim tudi premiera televizijskega dokumentarca o Milanu Kučanu v režiji TV Slovenija.
Razvpiti Slavoj Žižek, ki naj bi Golobiču pred leti "pomagal diplomirati" na ljubljanski filozofski fakulteti, kot se govori na politični sceni, velja za ključnega ideologa Zaresa, privrženci Gregorja Golobiča pa navdušeno obljubljajo izjemen retorični šov. Zaradi velikega povpraševanja in omejenega števila sedežev smo se morali novinarji za prihod najaviti že pred dnevi. Predsednik stranke Zares naj bi sicer predstavil novo pot v slovenski politiki, ki naj bi se glasila ne Janez Janša, ne Borut Pahor, ampak neka "nova koalicija" civilne družbe, nevladnikov in strokovne javnosti.
No, drugi pa cinično napovedujejo, da gre za antipolitični spektakel, saj bosta Golobič in Žižek prodajala le lastni ego.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Slavoj Žižek Julian Assange Amy Goodman Lady Ga Ga Gregorjem Golobičem Milanu Kučanu Janez Janša Borut Pahor

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kinodvor. Jutri bosta Gregor Golobič in Slavoj Žižek prodajala svoj ego