objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 12. julij 2011 ob 07:01

Tudi Maks Tajnikar zaslužil pri kmetiji Bužekijan. Plačal mu je Miro Senica
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pri famozni turistični kmetiji Bužekijan je zaslužil tudi nekdanji dekan ljubljanske ekonomske fakultete, bivši minister za gospodarstvo in predsednik upravnega odbora Adrie Airways, medijsko znan ekonomist Maks Tajnikar, razkriva časnik Finance. Tajnikar je leta 2006, skupaj s kolegico Ksenijo Pušnik, napisal poslovni načrt za turistično kmetijo Bužekijan, plačal pa mu je odvetnik Miro Senica. Tajnikar priznava, da prvotnega uradnega investitorja kmetije (alias rezidence LDS s pogledom na morje, kot kmetiji pravijo naši lokalni viri), kmeta Edija Bužekijan, nikoli ni srečal.
Maks Tajnikar je sicer izračunal, da ima projekt turistične kmetije Bužekijan majhen donos, toda vanj se še vedno kakor splača vlagati.
Na naše včerajšnje pisanje oziroma pričevanje nekdanjega izolskega občinskega svetnika sta se odzvala poslanec in predsednik sveta LDS Tone Anderlič ter direktor izolskega zdravstvenega doma Evgenij Komljanec. Slednji pravi, da nikoli ni vodil LDS v Izoli, od leta 2005 tudi ni več politično aktiven ali član kakšne politične stranke.
"O Bužekijanu vem to, kar preberem v medijih, na Bredo Pečan nikoli nisem pritiskal, Mira Senico in Katarino Kresal pa - mislim - v življenju še nisem videl, zagotovo pa se z njima nisem nikoli pogovarjal. Ravno tako se z drugimi nisem pogovarjal o kmetiji Bužekijan," zagotavlja Komljanec.
Tudi Anderlič trdi, da o kmetiji Bužekijan ve samo to, kar prebere v medijih, in da tovrstno lobiranje nista njegov slog ali način dela.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Maks Tajnikar Ksenijo Pušnik miro senica Edija Bužekijan Tone Anderlič Evgenij Komljanec

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tudi Maks Tajnikar zaslužil pri kmetiji Bužekijan. Plačal mu je Miro Senica