objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 7. julij 2011 ob 07:05

Famozna kmetija Bužekijan. Deset ovadenih, Senica in Kresalova med njimi
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Skupina anonimnežev je deset akterjev gradnje famozne istrske turistične kmetije Bužekijan naznanila Nacionalnemu preiskovalnemu uradu, posebni skupini državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala in državnemu pravobranilstvu. Ovadenim, med katerimi so tudi ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal (v sami prijavi je njeno ime sicer nekoliko napačno zapisano - Katerina), odvetnik Miro Senica, poslanka Socialnih demokratov in bivša županja Izole Breda Pečan, še en bivši izolski župan Tomaž Klokočovnik in formalni investitor turistične kmetije Edo Bužekijan, očitajo sedem kaznivih dejanj, od goljufij do zlorabe uradnega položaja ter uničevanja okolja in prostora (glej faksimile).
Ovadbi je dodanih cel kup listin, anonimneži pa nepodpisano prijavo opravičujejo s strahom, ker prijavljajo zelo vplivne akterje, ki se maščujejo tako, da pritiskajo na njihove družinske člane in poskrbijo za izgubo služb.
Anonimni prijavitelji pišejo tudi o nagradah za nastanek kmetije Bužekijan. Načelnik upravne enote Izola in član LDS Branko Andrejašič je bil ponovno imenovan za načelnika, uslužbenec izolske občine in član LDS Igor Skok je bil povišan v vodjo urada, kirurg Klokočovnik je pridobil zdravniško koncesijo za 600 tisoč evrov, Bužekijan je dobil veliko premoženjsko korist, Senica pa prek svojih prijateljev, Jožeta Anderliča in Predraga Šinika (zdajšnjega lastnika kmetije, preko podjetja Mala Seva), spreminja lastništvo objekta, "da bi s tem zabrisal sledi" in počakal na absolutno zastaranje kaznivih dejanj.
Za časnik Finance so na koprski policiji že potrdili, da preverjajo, ali so razlogi za sum uradno pregonljivih kaznivih dejanj pri gradnji kmetije Bužekijan, nekateri, med njimi tudi odvetnik Miro Senica, pa so že zanikali domnevne nezakonitosti. Ampak najbolj pomenljiv je odgovor Božidarja Guština, ki je bil na piranskem zavodu za varstvo kulturne dediščine odgovoren za Izolo. Novinarjem Financ je dejal, da "jim ne more ničesar povedati, ker lahko ostane brez službe ..."
Spomnimo, o sporni turistični kmetiji Bužekijan nad Izolo smo na na našem portalu pisali že maja 2008.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal miro senica breda pečan Tomaž Klokočovnik Edo Bužekijan Branko Andrejašič Igor Skok Jožeta Anderliča Predraga Šinika Božidarja Guština

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Famozna kmetija Bužekijan. Deset ovadenih, Senica in Kresalova med njimi