objavi na
pozareport.si

forum

Bizarno

Torek, 5. julij 2011 ob 10:25

Ravnatelj pomorske šole in prvak piranske SDS do krvi pretepel soseda?!
Menda naj bi grozil, da ga bo ubil z macolo. Bivši županski kandidat in mestni svetnik Marijan Tončič, imetnik črnega pasu v karateju, pa vse zanika in trdi, da so štirje od zadaj napadli njega
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Včeraj zvečer je ravnatelj Srednje pomorske šole Portorož, predsednik piranskega občinskega odbora Janševe SDS, mestni svetnik piranske občine Marijan Tončič brutalno pretepel svojega soseda Zorana Kozjaka. Gre za prepir okoli neke njive, kjer je Kozjak, po smih letih pravdanja izgubil tožbo, Tončič pa je - po navedbah Zorana Kozjaka - prišel izterjat dobljeno sodno pravdo, vendar sam, brez sodnega izvršitelja. Tončič je tudi imetnik črnega pasu v karateju, zato ni čudno, da so na kraj pretepa prišli štirje policijski avtomobili in kriminalisti, pravijo naši viri. Pretepenega Kozjaka in njegovo šokirano ženo so odpeljali v izolsko bolnišnico.
Državljan Zoran Kozjak nam je pretep že potrdil. Pravi, da je fasal močan udarec v glavo, začel je krvaveti, potem pa mu je "zmanjkalo filma," zato ne ve točno, kaj se je pozneje dogajalo. Kozjak še trdi, da mu je Tončič grozil z macolo (kladivom), da ga bo ubil, kot menda že večkrat doslej.
Toda zgodba Marijana Tončiča je seveda povsem drugačna. Pravi, da se ni spravil nikogar, ampak "so štirje napadli njega." Poleg Zorana Kozjaka, njegove žene še dve hčerki, napadli pa naj bi ga s hrbta. Napad se je zgodil, ko je Tončič, kot pravi postavljal tablo z napisom "privat". Med ravsom, ko sta bila Tončič in Kozjak na tleh, se je - po besedah Marijana Tončiča - Kozjak z glavo udaril ob tla. "Ko sem se uspel rešiti treh žensk, sem odšel na svoje, Kozjek pa je stekel v lopo in se vrnil z drogom. Moral sem se braniti," čeprav so vsake insinuacije glede na moje borilne veščine, odveč, realnost je drugačna, zatrjuje ravnatelj in nesojeni piranski župan Tončič.
Glede prihoda policije nam je Tončič sprva povedal, da je policiste poklicala njegova hčerka Barbara, kasneje pa izjavo spremenil, češ, policijo so verjetno poklicali tudi Kozjakovi, ki naj bi se, tako Tončič, cel dan pripravljali na ta spopad. Hodili so po njivi, ki je njegova, in izzivali. Zakaj so prišli kar štirje policijski avtomobili, Marijan Tončič ne ve, na zaslišanju na policijski postaji v Luciji pa je bil do 11. ure zvečer. Na policiji je Tončič tudi kazensko ovadil vse štiri člane Kozjakove družine, ker so ga napadli s hrbta.
Na naše vprašanje, zakaj ni počakal na sodnega izvršitelja, Marijan Tončič pojasnjuje, da v sodni odločbi piše, da lahko sodnega izvršitelja dobi šele potem, če sam ne more prevzeti njive. In dodaja, da je predhodno korektno in pisno obvestil soseda Kozjaka, da bo prevzel ta kos zemlje, čeprav mu je odvetnik dejal, da ga sploh ne bi bilo potrebno obvestiti.
Med telefonskim pogovorom nam je tudi dejal, naj si pridemo pogledati sodne papirje, naj ne pišemo o tem, ker gre za lokalno istrsko zadevo, in naj ne zapišemo njegovega imena, ampak samo začetnice.
Predstavnik Policijske uprave Koper Dimitrij Marušič nam je potrdil, da so "policisti Policijske postaje Piran ob 18. uri in 50 minut posredovali zaradi kršitve reda in miru na obrobju Lucije. Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do spora in pretepa med 55 in 52-letnima sosedoma, v katerem sta bila oba lahko telesno poškodovana. Zoper oba bo podana kazenska ovadba zaradi povzročitve lahke telesne poškodbe." O konkretnih imenih in priimkih vpletenih policija noče govoriti, zaradi zakona o varovanju osebnih podatkov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janševe Marijan Tončič Zorana Kozjaka Barbara Dimitrij Marušič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ravnatelj pomorske šole in prvak piranske SDS do krvi pretepel soseda?!