objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Torek, 5. julij 2011 ob 07:10

Super dvoličnost medijev. Lombergar lahko ima pred hišo bazen, Virant pa ne
Bizarno. Janez Lombergar je naš, zato je njegov bazen dober, bazen zakoncev Gregorja in Bojane Virant pa slab
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Bizarna dvoličnost (nekaterih) slovenskih medijev, pogojena s političnimi (in drugimi) preferencami, ne pozna meja. Važno je, da si naš, sicer te bomo j..... v glavo! To je nazadnje, četudi na domala banalnem primeru, ponovno dokazala revija Mladina. V številki 24, izšla je 17. junija, so v rubriki Mladinamit objavili tekst z naslovom "Resetirajte se v lastnem bazenu," na temo negativne konotacije bazena ob družinski hiši nekdanjega ministra za javno upravo Gregorja Viranta. Češ, "zaposlite se v Janševi vladi in vaša bo hiša imela bazen ... (glej faksimile)." Tekst so opremili z dvema fotografijama. Na eni v bazen skačeta Gregor in Bojana Virant, na drugi pa se v bazenu kopa kopica neprepoznavnih obrazov. Šlo naj bi za fotografije iz leta 2009, ko naj bi Gregor Virant praznoval rojstni dan.
Toda, glej ga zlomka, še v taisti številki Mladine bazen premore tudi pozitivno, celo sofisticirano konotacijo. Seveda, ker gre za bazen, lociran ob družinski hiši Janeza Lombergarja na Krasu, Lombergar pa je direktor TV Slovenija in pripada isti politični opciji kot Mladina. Tako nam novinarka Mladine Urša Marn v članku z ljubkim naslovom "Vse, kar potrebuješ, je ljubezen," med drugim sporoča, kako je umetnostni zgodovinar Lombergar bazen "spretno skril za kamnitim zidom ... in zato ni moteč (glej faksimile)." Pri detaljni predstavitvi hiše na Krasu zakoncev Lombergar je bilo uredništvo Mladine tudi dovolj previdno in zvito, da fotografij Lombergarjevega bazena - zanesljivo na podlagi dogovora z Lombergarjem - raje niso objavili. Lombergar in "mladinaši" namreč zelo dobro vedo, da fotografije bazena pri bralcih vzbujajo občutke snobizma, elitizma, bogatenja in prevelikih socialnih razlik.
Čisto slučajno pa iz članka vendarle izvemo, da direktor TVS in njegova žena Barbara Lombergar hiško na Krasu poleti oddajata petičnim gostom. Menda zato, da bi lažje odplačevala kredite.
Mimogrede, Janez Lombergar je kmalu potem, ko je postal direktor TVS, oddajo Studio City, ki velja za Mladino v televizijski izvedbi, iz drugega programa dal na prvi program in oddaji tako avtomatično zagotovil nekoliko višjo gledanost; na Mladini sta zaposlena tudi brat in mož nove odgovorne urednice informativnega programa Ksenije Horvat Petrovčič (ki jo je postavil Janez Lombergar), Marjan Horvat in Peter Petrovčič, zato oboji, Mladina in Lombergar, že vedo, kaj delajo ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Gregorja Viranta Janševi Bojana Virant Janeza Lombergarja Urša Marn Barbara Lombergar Ksenije Horvat Petrovčič Marjan Horvat peter petrovčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Super dvoličnost medijev. Lombergar lahko ima pred hišo bazen, Virant pa ne