objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Ponedeljek, 27. junij 2011 ob 07:10

Kresalova intenzivno nad Bavčarja. Premetavanje arhivov notranjih zadev?!
Ocena nekaterih na politični levici: naveza Janez Janša in Igor Bavčar je premočna. Za brskanje po arhivih menda najeli tudi Bavčarjevega nekdanjega sodelavca Branka Celarja, sicer funkcionarja LDS
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po informacijah, ki prihajajo iz levice in krogov blizu Igorja Bavčarja, naj bi se ministrica za notranje zadeve in predsednica LDS Katarina Kresal spet intenzivno "lotila" nekdanjega politika in bivšega predsednika uprave Istrabenza Bavčarja. To naj bi Kresalova storila na podlagi političnih nasvetov svojih botrov in svetovalcev, po izdaji najnovejše orožarske knjige z naslovom "V imenu države," ki sta jo spisala novinarja Blaž Zgaga in Matej Šurc. Naši viri trdijo, da se na ministrstvu za notranje zadeve dogaja "premetavanje arhivov, iščejo se novi dokazi o trgovini z orožjem in vpletenost Igorja Bavčarja."
Nekateri na politični levici, tako imenovani dizajnerji levice, namreč ocenjujejo, da je naveza Janeza Janše in Igorja Bavčarja enostavno premočna, poleg tega naj bi se izjalovil načrt, kako Bavčarja posaditi na sodno klop ravno v času letošnjih osamosvojitvenih proslav, zato zbirajo dodatne dokaze.
Po naših informacijah so angažirali tudi nekdanjega Bavčarjevega svetovalca Branka Celarja, bivšega policijskega inšpektorja, ki je skrbel za mejo. Ko je Celar huje zbolel, so mu najbolj pomagali njegovi nekdanji sodelavci, zdaj ko se je iz tega izvlekel, pa brska po njihovih arhivih, pravijo naši viri. Branko Celar, predavatelj na fakulteti za varnostne vede, prav tako ni brez političnih ambicij. Je funkcionar LDS, na volitvah pred tremi leti se je na listi LDS na Gorenjskem neuspešno potegoval za poslansko mesto v državnem zboru.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Igorja Bavčarja Katarina Kresal Blaž Zgaga Matej Šurc Janeza Janše Branka Celarja

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kresalova intenzivno nad Bavčarja. Premetavanje arhivov notranjih zadev?!