objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Sobota, 25. junij 2011 ob 08:12

Začudenje po včerajšnji proslavi. Zakaj na odru ni bilo Primoža Peterke?!
Zelo nenavadno. Režiser Poguma Matjaž Berger na oder ni pripeljal nekaterih legendarnih slovenskih športnikov, od Iva Daneva do Dejana Zavca, niti skakalca Primoža Peterke
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Spoštovani Matjaž Berger, bil sem tam in moram vam čestitati za uspešno zamišljeno in vrhunsko izvedeno prireditev ob 20. obletnici samostojne Slovenije. Grenak priokus, ki ga pa imam pa je izbor športnic in športnikov, ki so se predstavili na odru. Vsi si to zaslužijo, verjetno še kdo, ki ga niste predstavili. Vem, da je oder majhen in časa ni na pretek.
Pa vendar, se vam ne zdi, da bi Primož Peterka sodil v ta šopek? Dvakratni svetovni prvak v smučarskih skokih, kot predstavnik samostojne Slovenije, človek, ki se 2. julija letos v Kranju poslavlja od aktivnega tekmovanja. Ob treh predstavnikih alpskih disciplin, ki ste jih postavili na oder, ni prostora za skakalce, ni prostora za Planico, končno ni niti prostora za Joža Šlibarja, prvega Slovenca, ki je postal svetovni prvak. Škoda."
S spoštovanjem, Ljubo Jasnič

Tako je generalni sekretar stranke DeSUS in dolgoletni smučarski delavec Ljubo Jasnič po elektronski pošti reagiral na jagodni izbor športnic in športnikov, ki jih je Matjaž Berger, režiser umetniškega dela državne slovesnosti z naslovo PogUM, pripeljal na oder prenovljenega Kongresnega trga sredi Ljubljane.
No, definitivno so manjkali še posamezni športniki in športnice, ki so dosegali fantastične tekmovalne rezultate, tudi precej boljše od nekaterih, ki so imeli čast stati na "Bergerjevem" odru. Kje so bili, denimo, naš legendarni košarkar Ivo Daneu, pa aktualni svetovni boksarski prvak Dejan Zavec, in večkratna svetovna plesna prvaka Andrej Škufca in Katarina Venturini ...
Sploh ne dvomimo, da se bo okoli tega dvignil velik prah in režiser Matjaž Berger je dolžan športnikom in javnosti še marsikaj pojasniti.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Primož Peterka Joža Šlibarja Ljubo Jasnič Ivo Daneu dejan zavec Andrej Škufca Katarina Venturini

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Začudenje po včerajšnji proslavi. Zakaj na odru ni bilo Primoža Peterke?!