objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Sreda, 22. junij 2011 ob 17:42

Gantar ostaja šef parlamenta, vendar samo do (ne)zaupnice Pahorju
Dogovor med Gregorjem Golobičem in Pavlom Gantarjem. Če bo Pahor zaupnico dobil, Gantar odstopa, če Pahor zaupnice ne bo dobil, pa Gantar ostaja na čelu državnega zbora
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Pavel Gantar ostaja predsednik državnega zbora, vendar samo do predvidenega glasovanja o (ne)zaupnici predsedniku vlade Borutu Pahorju, pravijo naši zanesljivi viri iz stranke Zares. To bi Gantar včeraj moral tudi natančno povedati medijem, ko sta s Pahorjem podala skupno izjavo, vendar "se je nerodno izjavil," dodajajo isti viri.
Dokaj nenavadna odločitev Pavla Gantarja, da kljub odhodu stranke Zares iz vladne koalicije ostane predsednik državnega zbora, je namreč sprožila številna ugibanja, zakaj takšna odločitev. Po mnenju nekaterih je Gantar zabil nož v hrbet liderju svoje stranke Gregorju Golobiču, po mnenju drugih pa je šlo za usklajen dogovor znotraj Zaresa. No, po naših informacijah je šlo za dogovor med Gantarjem in Golobičem, le da je Gantar pozabil povedati, da na mestu predsednika državnega zbora ostaja samo do predvidenega julijskega glasovanja o zaupnici Pahorju. Če bo premier Pahor zaupnico dobil, potem bo Gantar odstopil; če Pahor zaupnice ne bo dobil, pa Gantar ostaja na čelu parlamenta. Tako naj bi se vsaj dogovorila s strankarskim šefom Golobičem, kar naj bi Gantar tudi pojasnil v nocojšnji oddaji Odmevi na TV Slovenija. 
Pavel Gantar je danes sicer uspešno prestal glasovanje o svoji razrešitvi, kar sta predlagali Janševa SDS in Jelinčičeva SNS. Predlagatelji razrešitve so mu v današnji razpravi očitali, da se postavlja nad ustavo, Gantar pa predlagateljem, da skušajo zlorabljati inštitucijo državnega zbora. Za razrešitev predsednika državnega zbora je glasovalo 29 poslank in poslancev, proti razrešitvi pa 46.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
pavel gantar Borutu Pahorju Gregorju Golobiču Janševa Jelinčičeva

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Gantar ostaja šef parlamenta, vendar samo do (ne)zaupnice Pahorju