objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Torek, 21. junij 2011 ob 07:00

Državna tožilka proti Janši ponarejala dokaze?! Novinar Karba, izloči se...
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Ključni dokaz je izmišljen in prirejen za potrebe tega postopka. S tem, ko je tožilka lažno vsebino zapisala v obtožni predlog, je tudi zlorabila svoj položaj. Ponaredila je listino, ponaredila v tem smislu, da je v obtožni predlog zapisala čisto neresnico." Tako je odvetnik Franci Matoz na včerajšnji tiskovni konferenci v ljubljanskem Grand hotelu Union definiral dejanje državne tožilke Branke Zobec Hrastar v zadevi Patria, ko je vložila obtožni predlog zoper prvaka opozicijske SDS Janeza Janšo. Matoz in Janša sta podrobno pojasnjevala kazensko ovadbo zoper Zobec Hrastarjevo zaradi suma storitve kaznivih dejanj ponarejanja listin in zlorabe položaja, ki sta jo 13. junija vložila na ljubljansko okrožno državno tožilstvo.
Franci Matoz prav tako ne verjame, da je "šlo za naključje," glede na dejstvo, da je Branka Zobec Hrastar "izkušena tožilka," in to je "nevarno," Janez Janša pa je dodal, da bi tožilka medtem lahko spremenila ali popravila obtožni predlog (nenazadnje je bila na to javno že opozorjena), vendar tega ni storila. Zato Janša ocenjuje, da je "šlo za namerno dejanje."
Odvetnik Matoz od tožilstva pričakuje, da bodo vloženo ovadbo "vzeli resno. Če bodo na tožilstvu enakega mnenja kot jaz, torej, da gre za očitno zlorabo položaja, bodo zopet Zobec Hrastarjevo vložili obtožni predlog," pravi Matoz, sicer bosta Janša in Matoz kazenski postopek nadaljevala kot subsidiarna tožilca. Višja državna tožilka Branka Zobec Hrastar je trenutno na dopustu, zato ovadbe včeraj ni komentirala, prav tako ne tožilstvo.
Podrobno in nazorno slikovno kronologijo (5 skic), kako naj bi tožilka Branka Zobec Hrastar ponaredila dokaze, si lahko gledate v galeriji slik.
Odvetnik Franci Matoz je na tiskovni konferenci predlagal novinarju časnika Delo Dejanu Karbi, naj se izloči iz poročanja, ker je osebno involviran v tožbo Janše proti Delu, povezane z zadevo Patria. Po mnenju Matoza to narekuje novinarski kodeks, kar je prepričan tudi predsednik SDS Janez Janša, ki pravi, da bi se "v vseh normalnih sistemih v takšnih primerih ljudje sami izločili, če bi dali kaj na profesionalne standarde."
Delov novinar Dejan Karba, ki zadnje čase sicer piše bolj malo, pa se sprašuje drugače. "Se pravi, da niti Delo o tem ne sme poročati?"

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Franci Matoz Branke Zobec Hrastar Janeza Janšo Dejanu Karbi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Državna tožilka proti Janši ponarejala dokaze?! Novinar Karba, izloči se...