objavi na
pozareport.si

forum

Nedelja, 19. junij 2011 ob 09:24

Uboga Urška Čepin. Je morala piknik v Mostecu zapustiti zaradi Pahorja?!
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Borut Pahor in Urška Čepin se na sobotnem pikniku Socialnih demokratov v Mostecu nista srečala.

Na včerajšnji tradicionalni piknik Socialnih demokratov v Mostecu je prišla tudi starleta in zvezdnica referendumske kampanje o pokojninski reformi Urška Hočevar Čepin. Povabilo jo je vodstvo ljubljanskega Mladega foruma, jo predstavilo kot morebitno novo članico pomladka Socialnih demokratov in ponujalo "slikanje z Urško Čepin" za pet evrov na fotografijo.
Še pred začetkom uradnega programa piknika in prihodom prvaka SD ter predsednika vlade Boruta Pahorja pa je Urška Čepin nenadoma izpuhtela. Menda je odšla, ker je tako predlagal Pahor. Preventivno, ker se s Čepinovo očitno ni želel srečati pred množico fotografov in televizijskih kamer. Predsednik Mladega foruma Marko Kastelic je potem prepričal svoje ljubljanske kolege, naj se Čepinovi zahvalijo za prihod. Predsednica ljubljanskega odbora SD Metka Tekavčič nam je sicer zanikala, da bi Urško Čepin kdorkoli "spodil", ker je "na pikniku Socialnih demokratov vsak dobrodošel. Razen tistih, ki jih preko mednarodne tiralice išče Interpol," se je pošalila Tekavčičeva. Marko Kastelic pa nam je pomenljivo pojasnil, da so se s Čepinovo pogovorili tisti, ki so jo na piknik tudi povabili.
Na letošnji piknik je prišlo tudi opazno malo vidnih politikov Pahorjeve stranke. Od ministrov samo minister za šolstvo in šport Igor Lukšič ter minister za finance Franci Križanič, od poslancev pa Silva Črnugelj, Anton Colarič in Dejan Levanič, medtem ko je generalni sekretar Uroš Jauševec piknik zapustil približno takrat kot Čepinova, še pred prihodom Boruta Pahorja, ker je imel neke druge obveznosti. Zelo opazna je bila odsotnost vodje poslanske skupine SD Dušana Kumra in podpredsednika stranke ter ministra za promet Patricka Vlačiča. Eden od članov SD nam je cinično pripomnil, da se Vlačič "verjetno kje sonči." Prišli pa so predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Janez Kocijančič, znan lobist Drago Isajlovič, direktor ljubljanske občinske uprave Vasja Butina (spomnimo, lani je bil na pikniku tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki je prišel po podporo pred lokalnimi volitvami), pomočnik direktorja Športnega zavoda Ljubljana Dragan Banovič, iz Medna pa je prikolesaril predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.
Slavnostna govornika sta bila Metka Tekavčič in Borut Pahor.
Šefinja ljubljanskih Socialnih demokratov Tekavčičeva je nastopila prva. Priznala je "nerodnost vlade pri potezah, ki jih vleče," ampak "predsednika vlade podpirajo." In se ponorčevala iz tistih, ki jim pravi dizajnerji levice, kajti "levica je trdna, zdrži veliko, se ukrivlja, toda hrbtenice ji nihče ne bo polomil."
Borut Pahor je ob močnem aplavzu opravičil odsotnost staroste poslancev in stranke Socialnih demokratov Mirana Potrča, ki po četrtkovi slabosti okreva v domači oskrbi. Pahor je za Potrča dejal, da je "največji gospod med tovariši in največji tovariš med gospodi." V daljšem in dokaj "ognjevitem" govoru je Borut Pahor med drugim povedal, da "bi bila zgodovinska sramota, če bi mislili na naslednje volitve in ne na to, kako bomo ljudi prepeljali skozi čeri današnje krize. Mi smo sposobni voditi Slovenijo," je bil glasen Pahor, "saj morda kdo drug misli nase, mi pa mislimo na domovino ..."


				Slikanje z Urško Čepin je stalo 5 evrov.<br>
			Slikanje z Urško Čepin je stalo 5 evrov.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Urška Hočevar Čepin Marko Kastelic metka tekavčič Igor Lukšič Franci Križanič Silva Črnugelj Anton Colarič Dejan Levanič Uroš Jauševec janez kocijančič Drago Isajlović Vasja Butina zoran janković Dragan Banovič Matjaž Rakovec Borut Pahor Dušan Kumer patrick vlačič miran potrč

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Uboga Urška Čepin. Je morala piknik v Mostecu zapustiti zaradi Pahorja?!