objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Nedelja, 19. junij 2011 ob 08:14

Tri sekunde Pahorja in Lukšiča. Šolski minister Lukšič bo zamenjal Golobiča
Če odide Zares. Katarina Kresal bi se presedla, postala bi ministrica za kulturo, kar naj bi kultiviralo in rafiniralo njeno politično podobo
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Predsednik vlade Borut Pahor in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič sta že dogovorjena. Lukšič bo namesto predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča začasno prevzel še ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, vsaj za tri mesece. To nam je včeraj zvečer potrdil tudi minister Lukšič, ki pravi, da je Golobičevo ministrstvo "pripravljen prevzeti," s Pahorjem pa naj bi se zmenila v treh sekundah.
Borut Pahor se bo jutri in v torek sestal s prvakom Zares in predsednico LDS ter ministrico za notranje zadeve Katarine Kresal, že v petek pa je napovedal, da rekonstrukcije vlade, ki jo zahtevata Zares in LDS, ne bo. Ker ima, kot pravi, "pomembnejše delo." Premier Pahor menda ocenjuje, da se stranki Zares dejansko sploh ne gre koalicije, Kresalova (in LDS) pa naj bi se pri ultimatih nerodno "iztrčala". Je pa tudi slišati, da bi bila Kresalova pripravljena prevzeti ministrstvo za kulturo, če Zares zapusti Pahorjevo vlado. Po mnenju nekaterih spin doktorjev iz LDS naj bi Kresalovi koristil premik iz ministrstva za notranje zadeve na ministrstvo za kulturo, predvsem zaradi afere z oddajo stavbe NPU in prihajajočega "uničujočega" revizijskega poročila računskega sodišča. Spin doktorji LDS tudi računajo, da bi položaj ministrice za kulturo nekoliko kultiviral in rafiniral politično podobo Katarine Kresal, stranka LDS pa bi se hkrati (lahko) znebila očitkov opozicije, da politično obvladuje dva ključna državna represivna resorja, pravosodje in policijo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Igor Lukšič Gregorja Golobiča Katarine Kresal

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tri sekunde Pahorja in Lukšiča. Šolski minister Lukšič bo zamenjal Golobiča