objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 18. junij 2011 ob 07:43

Afera Baričevič. Miro Senica zdaj rešen, ne pa tudi stric Katarine Kresal
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaj mesecih preiskovalnih dejanj zaradi "nepravilnosti" pri vračanju zloglasnih bulmastifov pokojnemu zdravniku Saši Baričeviču je ljubljansko okrožno tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo zoper razvpitega odvetnika Mira Senico, podano zaradi suma storitve kaznivega dejanja krive ovadbe. Je pa tožilstvo konec maja vložilo obtožni predlog zoper kinologa Rajka Rotnerja, znanega tudi kot strica ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal, ter proti kinologinji Alenki Černe. Državno tožilstvo jima očita kazniva dejanja ponarejanja listin.
Spomnimo, ljubljansko tožilstvo je v tej zadevi pred časom vložilo tudi obtožni predlog zoper nekdanjo državno sekretarko na ministrstvu za kmetijstvo Sonjo Bukovec zaradi kaznivega dejanja zlorabe položaja.
Je pa veliko vprašanje, kako se bodo razvijala napovedana sojenja. Sonja Bukovec je namreč v tujini, po zadnjih informacijah dela v Črni gori, Rajko Rotner pa se večinoma zdravi v Begunjah, kar smo na našem portalu že poročali. Na vrhovnem državnem tožilstvu pa še vedno poteka predkazenski postopek, kjer specializirani oddelek posebne skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala že eno leto in štiri mesece preiskuje, kako so v javnost prišle fotografije mrtvega Baričeviča. Še vedno pa tudi ni jasno, čigavi so sledovi krvi na stikalih v Baričevičevi hiši, ki so jih letos januarja - med ponovno preiskavo kraja zdravnikove smrti - našli posebni preiskovalci vrhovnega državnega tožilstva pod vodstvom tožilke Dragice Kotnik.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Saši Baričeviču Mira Senico Rajka Rotnerja Katarine Kresal Alenki Černe Sonjo Bukovec Dragice Kotnik

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Afera Baričevič. Miro Senica zdaj rešen, ne pa tudi stric Katarine Kresal