objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 15. junij 2011 ob 14:11

Ironija. Tujo novinarko, ki je hvalila Milana Kučana, je nadzorovala Udba
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Televizijski dokumentarec z naslovom "20. let Slovenije: portret Milana Kučan", je avtorica in novinarka informativnega programa TVS Slovenija Mojca Pašek Šetinc napovedala z besedami dolgoletne pokojne dopisnice številnih medijev iz Beograda Kristine von Kohll, da "smo Slovenci imeli srečo, ker je ta človek (Milan Kučan; op.u.) demokrat."
Pa vendar, kakšna ironija. Beograjsko dopisnico Die Presse, Neuer Zuricher Zeitung, Deutsche Welle, Deutschlandfunk ... in priznano ekspertinjo za Balkan je ves čas njenega novinarskega dela v bivši Jugoslaviji nadzorovala tajna služba za državno varnost, imenovana Udba. Iz dokumentacije udba.net je razvidno, da je Kristine von Kohll, poročena Libal, poklic: novinarka, imela šifro 0031927-00000, kar naj bi pomenilo nadzor (glej faksimile). Tajni agentje so nadzorovali tudi njenega moža, pisatelja Wolfganfa Libla.
Kristine von Kohll je bila po rodu Danka (glej galerijo slik), otroštvo je preživela v Belinu, v Avstrijo pa je kot novinarka prišla leta 1960. Jugoslavijo je pokrivala v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, umrla pa je januarja 2009.
Dokumentarec, ki že nekaj časa buri politične duhove, bo na sporedu v torek, 21. junija, ob 20.30 na prvem programu TVS.
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Mojca Pašek Šetinc Kristine von Kohll Milan Kučan Libal Wolfganfa Libla

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ironija. Tujo novinarko, ki je hvalila Milana Kučana, je nadzorovala Udba