objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sobota, 11. junij 2011 ob 08:28

O, madona! Pahorja so na skrivaj posneli, pet posnetkov je že na You Tube
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Na včerajšnji seji predsedstva Socialnih demokratov je padla odločitev, da bo premier in lider SD Borut Pahor poskušal konsolidirati tako imenovano manjšinsko koalicijo, toda za vsako ceno ne nameravajo ostati na oblasti.
"Naša želja je, da bi kot stranka, ki ste ji zaupali največ glasov na volitvah, konsolidirala manjšinsko koalicijo. Če to ne bo mogoče, pa za vsako ceno ne želimo ostati na oblasti," je že med sejo predsedstva novinarjem povedal Pahor. "Na oblasti velja biti, če lahko stvari spreminjaš na boljše za večino ljudi. Če te možnosti ni, je prav, da se z oblasti tudi umakneš in znova preveriš svojo verodostojnost na naslednjih volitvah."
Pahor na vprašanja novinarjev ni odgovarjal, člani predsedstva pa izjav niso dajali. Nekoliko bolj zgovorni so bili vidni politiki SD pred sejo, ko je bilo videti in slišati, da se večinsko nagibajo k vezavi Pahorjeve zaupnice na rebalans proračuna in predčasnim volitvam. Sodeč po izjavah Pahorjevih strankarskih kolegov njihov predsednik uživa podporo, med vrsticami pa Golobičevi stranki Zares sporočajo, naj pač gre iz vlade, če to hočejo. Zares pa še vedno sporoča, da vztrajajo pri svojem sklepu in predlogih za rekonstrukcijo vlade do 25. junija, sicer odhajajo iz koalicije. Glasovanje poslancev o rebalansu proračuna in predvidoma zaupnici premieru bo v drugi polovici julija.
Na spletnem portalu You Tube se je medtem pojavilo pet posnetkov neformalnega brifinga Boruta Pahorja z nekaterimi novinarji, ki je bil 28. maja v Mariboru. Že pred nekaj dnevi je na sceni zaokrožil stenogram tega pogovora, zdaj so se pojavili še avdio posnetki. Očitno je Pahorja na skrivaj posnel eden od "povabljenih" novinarjev (na spletni portal You Tube se je vpisal 9. junija, pod uporabniškim imenom aukn2011), čeprav je Pahor takoj na začetku brifinga novinarje eksplicitno prosil, naj ga ne citirajo.
Mimogrede, na zadnjem posnetku Pahor pripoveduje, kako je nastal razvpiti referendumski video z Urško Čepin, na posnetkih pa je tudi slišati, kako predsednik vlade uporablja precej sočne besede ...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Golobičevi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

O, madona! Pahorja so na skrivaj posneli, pet posnetkov je že na You Tube