objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 10. junij 2011 ob 10:17

Glasovanje?! Danes vsaj štirje scenariji na predsedstvu Pahorjeve stranke
Govorice: dogovori vodilnih Socialnih demokratov tik ljubljanskim koncertom Đorđeta Balaševića, po drugi strani pa eni trdijo, da se na predsedstvu ne bo zgodilo nič, razen govorov Boruta Pahorja
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah, ki so pravkar zaokrožile na politični sceni, naj bi člani predsedstva Socialnih demokratov na današnji seji glasovali o treh scenarijih za rešitev vladne krize, pripovedujejo naši viri.
Prvi scenarij: predsednik vlade Borut Pahor iz vlade "nažene" vse ministre in ministrice Zares in LDS ter jih nadomesti z ministri iz vrst SD in tako imenovanih strokovnjakov, ali drugače, SD oblikuje strogo manšinjsko vlado.
Drugi scenarij: premier Pahor ponudi veliko koalicijo Janezu Janši in SDS.
Tretji scenarij: Borut Pahor doseže odstop celotne vlade in se gre na predčasne volitve.
Člani vodstva Pahorjeve stranke naj bi naštete scenarije pripravili včeraj pozno popoldne in zvečer, preden se je nekaj vidnih politikov SD (generalni sekretar SD Uroš Jauševec in državni sekretar v kabinetu predsednika vlade ter predsednik konference SD Andrej Horvat) odpravilo v ljubljanske Križanke na koncert legendarnega Đorđa Balaševića.
Po drugih informacijah se na današnji seji predsedstva ne bo zgodilo nič dramatičnega, nič pretresljivega, kaj šele usodnega. Premier in lider SD Borut Pahor bo najprej eno uro govoril o tem, kaj se je dogajalo, potem pa eno uro o tem, kaj se bo dogajalo, nato pa naj bi se v miru razšli. To so nam "of the record" potrdili tudi nekateri vidni politiki SD, ki se ob prej naštetih govoricah in scenarijih malce nasmihajo. Na današnji seji predsedstva tudi ne bo šefa poslanske skupine Dušana Kumra, ker ima v tujini parlamentarne obveznosti, in predsednice ljubljanskega odbora Metke Tekavčič, ki predava na hrvaški Reki. Seja predsedstva se začne ob 16. uri.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Borut Pahor Janezu Janši Uroš Jauševec Andrej Horvat Đorđa Balaševića Dušana Kumra Metke Tekavčič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Glasovanje?! Danes vsaj štirje scenariji na predsedstvu Pahorjeve stranke