objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 8. junij 2011 ob 09:58

Neuradno: policija danes zjutraj priprla pol ožjega vodstva Elektra Maribor
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po neuradnih informacijah so mariborski kriminalisti danes zjutraj priprli predsednika uprave Elektra Maribor Andrej Kosmačina, njegovega brata in uslužbenca Elektra Maribor Matjaža Kosmačina, menda pa "še iščejo" vodjo strokovnih služb Elektra Maribor Iztoka Petroviča. Na sedežu družbe naj bi tudi zapečatili njihove pisarne, lokalni mariborski mediji na čelu s časnikom Večerom pa o tem še ne poročajo. Po navedbah naših virov naj bi šlo za nepravilnosti pri nabavi in prodaji elektrike ter gradbenih poslih.
Spomnimo, zaradi imenovanja Andreja Kosmačina na mesto predsednika uprave Elektra Maribor je marca lani prišlo do sporov med vodstvom lokalnega odbora stranke Zares in tedanjim ministrom za gospodarstvo Matejem Lahovnikom. Lokalni Zares je Kosmačina podpiral, Lahovnik je bil proti. In še, ko so pred kratkim kriminalisti pridržali mariborskega župana Franca Kanglerja, naj bi jim ta rekel "kaj j....e mene, idite rajši v Elektro Maribor ..."
Med enajstimi pridržanimi naj bi bil tudi Gregor Jager, mestni svetnik, predsednik lokalnega odbora stranke Zares in kandidat za mariborskega župana na lanskih lokalnih volitvah. Jager, ki je bil za naše klice nedosegljiv, prav tako ni odgovarjal na SMS sporočila, je bil pred časom lastnik gradbenega podjetja Izkop, ki je za Elektro Maribor izkopavalo jaške za napeljavo.
Policija nam je informacije o preiskavah zelo hitro tudi uradno potrdila. "Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s policisti in kriminalisti več policijskih uprav danes izvajajo preiskovalna dejanja zaradi sumov kaznivih dejanj gospodarskega kriminala in korupcije. Gre za obsežno kriminalistično preiskavo resnih oblik gospodarske kriminalitete in korupcije, ki ju usmerja mariborsko okrožno državno tožilstvo. Hišne preiskave se dogajajo na območjih mariborske, kranjske in celjske policijske uprave na 27 naslovih, pri čemer se preiskujejo zasebni in poslovni prostori."
nalagam...

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Andrej Kosmačina Matjaža Kosmačina Iztoka Petroviča Matejem Lahovnikom Franca Kanglerja Gregor Jager

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Neuradno: policija danes zjutraj priprla pol ožjega vodstva Elektra Maribor