objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Torek, 7. junij 2011 ob 07:00

Draško Veselinovič je out. Golobičeva Ultra ga je stala bančne kariere
Nekdanji predsednik uprave dveh slovenskih bank po petih mesecih prepričevanj dokončno ostal brez licence za vodenje KD Banke
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Nekdanji predsednik uprave Deželne banke in Nove Ljubljanske banke Draško Veselinovič je dokončno ostal brez licence za vodenje KD Banke. Natančneje, po petih mesecih prepričevanj je tudi uradno postalo jasno, da Veselinovič ne bo uspel dobiti licence Banke Slovenije, zato je prvi človek KD Group Matjaž Gantar za novo izvršni direktorico KD Banke imenoval Vero Dolinar.
Po informacijah, ki so zaokrožile na finančni sceni, se je Veselinovič za licenco obrisal pred nosom zaradi razvpite afere Ultra. Spomnimo, Veselinovič je bil predsednik uprave NLB, ko so iz banke pricurljali podatki o kreditni zadolženosti zagorske družbe Ultra, katere solastnik je predsednik stranke Zares in zdaj že bivši minister za visoko šolstvo Gregor Golobič. Afera je pomenila začetek Golobičevega političnega konca, na Veselinoviča pa je padel sum, da je prav on zaupne bančne podatke spravil iz banke.
Draško Veselinovič sicer ostaja zaposlen v KD Group kot namestnik predsednika upravnega odbora Matjaža Gantarja, je pa to konec njegove bančne kariere.
 

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Draško Veselinovič Matjaž Gantar Vero Dolinar Gregor Golobič

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Draško Veselinovič je out. Golobičeva Ultra ga je stala bančne kariere