objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 3. junij 2011 ob 07:09

Društvo novinarjev. Repovž odhaja, prihaja klonirani Repovž Stepišnik
Loža in omrežje, Miša Molk in zloglasni Anej Sam. Društvo novinarjev Slovenije prevzema tako imenovana Lista Novinarji za novinarje, nov unikum slovenske novinarske scene
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Prihodnji torek, 7. junija, bo volilna skupščina Društva novinarjev Slovenije, kjer prvič po dolgih letih za predsedniško mesto ne bo kandidiral odgovorni urednik Mladine Grega Repovž. Za mesto predsednika DNS se tokrat potegujeta upokojeni novinar Dnevnika Marjan Lekše ter novinar in urednik notranje politike na mariborskem časniku Večer Matija Stepišnik.
Lekšetove možnosti za izvolitev so nične, saj bo zanesljivo izvoljen Stepišnik. Medtem ko se je za predsednika društva novinarjev Lekše predlagal sam, Stepišnika kandidira tako imenovana Lista Novinarji za novinarje, nekakšna nova novinarska loža, ki bo čez nekaj dni v Društvu novinarjev Slovenije dejansko v celoti prevzela oblast.
Loža Novinarji za novinarje, nov unikom slovenske politične scene, je - vsaj po imenih sodeč - nastala tudi po politični liniji in patronatom odhajajočega predsednika društva Grege Repovža ter njegovih političnih botrov, poimenski seznam novinarjev, ki pripadajo tej loži, pa si lahko ogledate v Galeriji slik. Lista bo imela znotraj društva novinarjev tolikšno moč, da ne bo mogoče ničesar sprejeti brez njenega blagoslova, izven društva pa bo lista alias loža skoraj zanesljivo delovala kot omrežje, ki bo podpiralo svoje člane. Lahko se celo zgodi, da novinarji v nekaterih medijih ne bodo mogli dobiti novinarske službe, če jih ne bo prej požegnalo ta loža ...
Listo, ložo ali omrežje Novinarji za novinarje sestavljajo predvsem novinarke in novinarji časnikov Delo, Dnevnik in Večer, izven liste pa so med kandidatkami in kandidati za funkcije v društvu podprli le redke izbrance. Denimo Tjašo Slokar, urednico na Pop TV, znano tudi kot spremljevalko nekdanjega predsednika komisije za preprečavanje korupcije Draga Kosa.
Matija Stepišnik, ki je po mnenju nekaterih novinarjev pretirano blizu stranke Zares in Gregorja Golobiča, poleg tega ga močno "forsirajo" tudi posamezni lobistični centri moči, velja za "kloniranega Repovža."
Bizarno presenečajo tudi nekatera imena kandidatk in kandidatov za upravni odbor in častno razsodišče. Članica upravnega odbora tako postaja Marija Miša Molk, varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTV Slovenija, ki že nekaj let ne dela kot novinarka. "Novinarsko pravico" naj bi v prihodnje delil tudi zloglasni publicist Anej Sam, saj se poteguje za člana častnega razsodišča. Anej Sam namreč slovi po števinih sodnih postopkih, nazadnje v sosednji Hrvaški, kjer ga toži njegova hčerka, razvpita hrvaška staleta Nives Celzijus.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Grega Repovž Marjan Lekše Matija Stepišnik Tjašo Slokar Draga Kosa Gregorja Golobiča Marija Miša Molk Anej Sam Nives Celzijus

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Društvo novinarjev. Repovž odhaja, prihaja klonirani Repovž Stepišnik