objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Četrtek, 2. junij 2011 ob 07:03

Bankir Arhar potegnil z ministrico Širco: Ban, dajte tožit, tako kot drugi
Sprevrženo sprenevedanje okoli ravnatelja ljubljanske Drame. France Arhar trdi, da je svet dolžan upoštevati ministrico za kulturo, Majda Širca pa pravi, da mora upoštevati svet Drame, ki ga vodi Arhar
2011 Pozareport

Odpri galerijo

"Na sestanku v Drami (minuli petek, 27. maja; op.a) je bilo popolnoma jasno, da želite na vsak način in za vsako ceno čimprej ostraniti gospoda Iva Bana in ustoličiti gospoda Petra Sotoška. To ste kasneje tudi potrdili s svojo izjavo v medijih, da ste dolžni upoštevati stališče ministrice. Ne gre za nevednost ali neznanje, saj ste vendarle doktor pravnih znanosti! Nenazadnje sem vas na sestanku tudi izrecno opozorila, da ste dolžni upoštevati stališče ustanovitelja Drame, ki je vlada Republike Slovenije, ne pa gospa Majda Širca. Gre za sprevrženo sprenevedanje, ko se ministrica Širca izgovarja, da ni bilo možno ravnati drugače, ker ji je to naložil svet Drame, vi pa, da ne morete ravnati drugače, ker vam je to naložila ministrica. Za neumne nimata samo zaposlenih v Drami, temveč celotno strokovno in nenazadnje tudi slovensko javnost."
To je samo odlomek iz dramatičnega pisma Ane Iglič, pravne pooblaščenke ljubljanske Drame in ravnatelja Drame Iva Bana, ki ga je včeraj poslala Francetu Arharju, predsedniku uprave banke Unicredit Ljubljana in predsedniku sveta Drame, ministrici za kulturo Majdi Širci in novemu ravnatelju Drame, pravniku Petru Sotošku. Pismo vsem trem omenjenim, Arharju, Širci in Sotošku, je napisal tudi sindikalni zaupnik Drame Tone Kuzma, obe pismi pa v celoti objavljamo v Galeriji slik.
Iz pisma Ane Iglič je tudi razvidno, da naj bi bila odločitev sveta Drame na seji, ki je še ni bilo, "že dogovorjena," kar je javnosti pomotoma izdal Peter Sotošek. Igličeva temu pravi "šokantno", bodoča seja sveta Drame, kjer naj bi zapečatili usodo Bana in za ravnatelja dokončno ustoličili Sotoška, pa naj bi bila ponovno hermetično zaprta za javnost.
Na petkovem sestanku v Drami, kjer so sedeli Ban, Igličeva, Sotošek in nekdanji guverner Banke Slovenije ter nesojeni ljubljanski župan Arhar, je slednji Banu nonšalatno predlagal, naj v miru pusti Sotoška, da postane ravnatelj Drame, on, Ban, pa naj gre na sodišče in toži, tako kot vsi odpuščeni direktorji ... France Arhar je kot predsednik sveta Drame v prostore Drame ta petek sicer prišel prvič po dveh letih in pol, trdijo naši viri.
Sindikalni zaupnik Drame Tone Kuzma je za danes v Drami sklical tiskovno konferenco, kamor je povabil tudi Petra Sotoška in predstavnike ministrstva za kulturo, ki naj bi pojasnili, kako naj bi v Drami financirali dodatno plačo Petra Sotoška, morebitna odpuščanja, pristojnosti razrešenega ravnatelja Bana in pristojnosti novega vršilca dolžnosti ravnatelja Sotoška, predvsem pa, kako se bo v prihodnji sezoni izvajala umetniška dejavnost.
Mimogrede, Ivo Ban še vedno hodi v službo kot ravnatelj Drame, Petra Sotoška ni (več) blizu. Prihodnji teden pa utegne - kako bizarno - stranka Zares zapustiti vladno koalicijo in Majda Širca ne bo več ministrica za kulturo.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Iva Bana Petra Sotoška Majda Širca Ane Iglič Francetu Arharju Tone Kuzma

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Bankir Arhar potegnil z ministrico Širco: Ban, dajte tožit, tako kot drugi