objavi na
pozareport.si

forum

Politika

Torek, 31. maj 2011 ob 07:14

Katarina Kresal s frizuro Evite Peron. Pohlepno, brutalno, nevarno
Sedem bizarnosti kongresa LDS. KK furala imidž Evite Peron, ponižni stari mački LDS, lažni holivudski blišč, namesto direktorjev Igor Lavš, eks punker in darker, napaka Blaža Kavčiča in kava Jožeta Anderliča
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Sobotni kongres LDS v ljubljanskem Grand hotelu Union bodo kronisti slovenske politike bržkone zabeležili kot "najslabši" kongres slovenske liberalne demokracije v njeni zgodovini. Poglejmo sedem sobotnih bizarnosti.
Katarina Kresal se je pojavila z novo frizuro, ki naj bi spominjala na argentinsko prvo damo Evito Peron. Bogsigavedi če ji ni tudi ta nov imidž svetovala agencija Futura in gre za "zdravo provokacijo" v slogu referendumskega spota Urške Hočevar Čepin. Toda stari-novi predsednici LDS zanesljivo manjka sofisticiranost legendarne Argentinke, tudi volančki so jo (pričakovano) postarali, poleg tega je na kongresu enako frizuro "nosila" njena piarovka Petra Škofic. Verjetno sta bili v istem frizerskem salonu. Predvsem pa kongresna govora ministrice za notranje zadeve še zdaleč nista izžarevali duha Evite Peron. Politika, ki jo izpoveduje Kresalova, je pohlepna, brutalna in nevarna, prva dama LDS pa (p)ostaja sinonim za korupcijo.
"To več ni hec," bi rekel policijsko preiskovani poslanec Andrej Magajna.
Nenazadnje sploh pa odvetnik Miro Senica ni Juan Peron.
Ponižni stari mački LDS Dokaj žalostno je bilo gledati, kaj vse na kongresu počnejo, prenašajo, poslušajo in govorijo "stari mački" LDS, samo zato da bi lahko ostali pri koritu. Jožef Školč, Tone Anderlič, Jelko Kacin ... Po njihovih izjavah sodeč pravzaprav razmišljajo drugače kot Katarina Kresal (primer izjave dolgolasega motorista Aleša Guliča si lahko preberete v rubriki Zvezde&izjave), toda ponižno služabniško gnetenje okoli vladarice Kresalove jim vsaj za zdaj zagotavlja nadaljevanje kariere. No, saj ne gre več za kariere, gre samo še za službe in eksistence. (slika 2)
Lažni holivudski blišč Prihod dveh filmskih igralcev in režiserjev, Branka Đurića Đura in Radeta Šerbedžije, naj bi kongresu LDS pridal stari dobri holivudski blišč. Se spomnim, včasih se je na kongresih LDS dobesedno gnetlo raznih igralcev, pevcev, novinarjev, urednikov, podjetnikov in direktorjev. Danes ni nikogar več blizu. Tudi Đurić in Šerbedžija sta prišla z razlogom.
Prvi ima težave s policijo, davkarijo in pravosodjem. Spomnimo, časopis Dnevnik je februarja 2009 razkril, da Branka Đurića Đura utemeljeno sumijo utaje davkov. Njegov zagovornik naj bi bil Miro Senica, v kakšni fazi je kazenski postopek, ni znano. Glede na objeme in poljube z ministrico za notranje zadeve Katarino Kresal se mu kaj hudega že ne bo zgodilo.
Šerbedžiji pa je slovenska država nekaj časa celo plačevala prispevke za zdravstveno in pokojninsko zavarovanje (čeprav je v tujini snemal dobro honorirane filme, celo block busterje) prek statusa umetnika in proračuna ministrstva za kulturo. To naj bi mu pred leti zrihtali prijatelji v LDS. (slika 3)
Direktorjev ni bilo, bil pa je Igor Lavš V drugi, ampak še vedno reprezentativni vrsti sobotnega kongresa LDS, je sedel Igor Lavš, podjetnik, ki je obogatel s propadlim časnikom Republika. Znan je kot nekdanji slovensko-švicarski bankir v Beogradu, pa tudi kot poslovni partner padlega evropskega poslanca Zorana Thalerja v istrski domačiji Istranova, kjer Lavš lastniško participira preko luksemburškega podjetja L&I Consulting S.A. (slika 4)
Eks punker, eks darker Na kongresu sta se znašla tudi malo opažena predsednik uprave KD Group Matjaž Gantar in organizator koncertov Igor Vidmar. Prvi slovi kot nekdanji pripadnik punka (Lublanski psi), drug tudi kot "darker", karkoli naj bi že to pomenilo. Gantar, oblečen bolj športno, ni silil v ospredje; logično, je predsednik gospodarskega odbora LDS (čeprav ni član LDS), finančna izguba stranke v njegovem mandatu se je še neslavno povečala in LDS je danes najbolj zadolžena slovenska politična stranka. Igor Vidmar, ki za vsak slučaj redno obiskuje kongrese LDS in Zares, pa je pred fotografi in snemalci Kresalovi rahlo sluzasto podelil tako imenovane ljubezenske lisice (Love Cuffs). Ljubezenske lisice je Kresalova, ki nikoli ničesar ne nosi sama, takoj zatem predala v roke Petri Škofic. (slika 5)
Blaž Kavčič, protikandidat Predsednik državnega sveta je na kongresu dokazal govorice skeptikov, da (res) nima dovolj karizme. Kljub temu, da je med kongresnim govorom nekoliko zaostril svojo retoriko, je ostal pri kritiki "sušenja" stranke, Kresalove pa se ni lotil. Dobil je okoli 30 odstotkov glasov, toliko, kot sem jih napovedoval. Vse ostalo, da bo na koncu vendarle premagal Kresalovo, so bile prejkone govorice želja (wishful thinking).
Napako skuša nečak staroste slovenske politične in bančništva Nika Kavčiča popravljati po kongresu. Menda naj bi tretjina članov zapustila LDS, sam pa namiguje na ustanovitev nove stranke. To pa so tudi ideje nekdanjega in sedanjega predsednika države, Milana Kučana in Danila Türka. Slednji naj bi že "pooblastil" svetovalko javnega nastopanja Marto Kos Marko, Kučan pa Nevenko Črešnar Pergar, naj se v njunem imenu malce pozanimata naokoli, kako kaj kaže ideji nove leve stranke. Načrte, da naj bi v primeru kongresne zmage Blaža Kavčiča prišlo do združitve LDS in Zares, je v intervjuju za najnovejšo številko tednika Reporter potrdila tudi resignirana odhajajoča poslanka stranke Zares Cveta Zalokar Oražem. (slika 6)
Jože Anderlič na kavi Znan ljubljanski poslovnež, družinski prijatelj para Kresal-Senica in prehodni slamnati kupec menda njune luksuzne obmorske turistične kmetije Bužekijan je sobotni kongres LDS sam samcat spremljal v sosednjem lokalu znotraj hotela Union. (slika 7)

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Katarina Kresal Evito Peron Urške Hočevar Čepin Petra Škofic andrej magajna miro senica Juan Peron Ponižni stari mački LDS Jožef Školč Tone Anderlič Jelko Kacin Aleša Guliča Lažni holivudski blišč Branka Đurića Đura Radeta Šerbedžije Direktorjev ni bilo, bil pa je Igor Lavš Zorana Thalerja Eks punker, eks darker Matjaž Gantar Igor Vidmar Blaž Kavčič, protikandidat Nika Kavčiča Milana Kučana Danila Türka Marto Kos Marko Nevenko Črešnar Pergar Cveta Zalokar Oražem Jože Anderlič na kavi

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Katarina Kresal s frizuro Evite Peron. Pohlepno, brutalno, nevarno