objavi na
pozareport.si

forum

Mediji

Petek, 27. maj 2011 ob 07:02

Kdo namesto Golobiča, Širce in Radićeve pride v Pahorjevo vlado?
Po referendumskem porazu in morebitnem odhodu stranke Zares iz vladne koalicije naj bi v vlado prišla Mitja Rotovnik in Rado Bohic, Irma Pavlinič Krebs ostaja, pravega ministra za gospodarstvo še iščejo
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Po nekaterih informacijah je že napol pripravljena "rezervna postava" bodočih ministrov, če bi po pričakovanem referendumskem porazu (5. junija, tako vsaj kažejo ankete javnega mnenja) prišlo do odhoda stranke Zares iz vladne koalicije in do večje rekonstrukcije Pahorjev vlade.
Imena, ki krožijo, so naslednja: predsednika stranke Zares Gregorja Golobiča naj bi na mestu ministra za visoko šolstvo zamenjal Rado Bohinc, odhajajoči rektor primorske univerze in nesojeni ustavni sodnik, pri čemer naj bi zoper Bohinca imel Borut Pahor še vedno velike pomisleke. Namesto Majde Širca bi ministrstvo za kulturo prevzel večni direktor Cankarjevega doma Mitja Rotovnik, ki se je dvakrat že videl na ministrskem stolčku. Pahor se z Rotovnikom strinja. "Pravega" gospodarskega ministra še iščejo, sicer pa so mnogi pričakovali, da bo ministrica za gospodarstvo Darja Radić v minulih dneh od Pahorja zahtevala zamenjavo vodstva Agencije za upravljanje kapitalskih naložb, predvsem pa odstrel predsednice uprave agencije Dagmar Komar, na zahtevo po zamenjavi pa vezala odstop z mesta ministrice. Vendar se to (še vedno) ni zgodilo. Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs pa naj bi tudi v primeru odhoda stranke Zares ostala v Pahorjevi vladi, čeprav je ministrica Pavlinič Krebsova za naš portal pred kratkim zanikala, da sta se se Pahorjem to že dogovorila.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Pahorjev Gregorja Golobiča Rado Bohinc Majde Širca mitja rotovnik Darja Radič Dagmar Komar Irma Pavlinič Krebs

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo namesto Golobiča, Širce in Radićeve pride v Pahorjevo vlado?