objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Četrtek, 26. maj 2011 ob 15:41

Fizioterapevti. Katarina in Friderika Kresal še vedno novačita skupaj
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Prvega junija bo v mariborskem hotelu Draš pod Pohorjem "prva mednarodna znanstvena konferenca" pod naslovom Odgovornost v fizioterapiji. Konferenco pripravlja Evropsko središče Maribor, ki ga vodi nekdanji politik Slovenske ljudske stranke, bivši rektor mariborske univerze in nekdanji slovenski veleposlanik v Rimu Ludvik Toplak. Na vabilu in gradivu za konferenco piše (glej faksimile), da bodo sodelovali domači in tuji strokovnjaki, akademiki in znanstveniki. Pri čemer smo hitro ugotovili, da tujih znanstvenikov praktično ne bo, izjema je le Mladen Havelka iz sosednje Hrvaške.
Je pa presenečenje, da na plenarnem delu konference predava Friderika Kresal, nekdanja zloglasna predsednica fizioterapevtske zbornice in predsednica društva fizioterapevtov Slovenije, še bolj znana kot mama ministrice za notranje zadeve in predsednice LDS Katarine Kresal. Prav bizarno, ampak Friderika Kresal, kot lahko sami preberete na vabilu, predava "zakonske okvire delovanja fizioterapevtske stroke," čeprav je državno tožilstvo februarja lani zoper njo vložilo obtožni predlog zaradi kaznivega dejanja goljufije pri delu zbornice in njenega društva. Friderika Kresal je zaradi afere pozneje odstopila z mesta predsednice zbornice, še vedno pa ji grozi kazen do treh let zapora. Če bo seveda sploh kdaj prišla na vrsto za sojenje, ali pa bo njen primer na ljubljanskem okrajnem sodišču prej - zastaral.
Predavanje Friderike Kresal pa ni naključje, ko vidimo, kdo sta osrednja častna gosta prve mednarodne konference. To sta ministrica Katarina Kresal in minister za pravosodje Aleš Zalar. Naši viri pravijo, da konferenca dokazuje, kako Katarina Kresal, zraven nje pa baza stranke LDS, mami Frideriki še vedno pomagajo novačiti fizioterapevte ...

Odmev: ministra Zalarja na konferenco ne bo
V prispevku z naslovom Fizioterapevti. Katarina in Friderika Kresal še vedno novačita skupaj, objavljenem v spletnem časopisu http://www.pozareport.si/, 26. maja 2011, ste zapisali, da bo minister za pravosodje častni gost na mednarodni konferenci pod naslovom Odgovornost v fizioterapiji, ki bo potekala naslednji teden v Mariboru. Slednje nikakor ne drži. Minister Zalar je sicer prejel vabilo za omenjeno konferenco, vendar svoje udeležbe ni nikoli dokončno potrdil, saj se konference ne bo udeležil.
Vanja Režonja Utenkar
vodja Službe za odnose z javnostmi
Ministrstvo za pravosodje

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
ludvik toplak Mladen Havelka Friderika Kresal Katarine Kresal Aleš Zalar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Fizioterapevti. Katarina in Friderika Kresal še vedno novačita skupaj