objavi na
pozareport.si

forum

Posli & finance

Sreda, 25. maj 2011 ob 07:39

Ukrajinci, ki naj bi zadnji hip kupili Zidarjev SCT, so že sredi Ljubljane
Predstavnike še skrivnostnega ukrajinskega gradbenega podjetja v slovenski prestolnici spremljata Dušan Mes in Drago Isajlovič
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Danes opolnoči se izteče rok, do katerega mora SCT na ljubljansko okrožno sodišče poslati nov načrt finančnega prestrukturiranja, morebitni strateški partner pa mora ponuditi garancijo, da bo dokapitaliziral SCT. Medtem ko so se pogovori med GH Holdingom in SCT že končali, nekateri mediji poročajo, da naj bi bilo med potencialnimi kupci slovenskega gradbenega giganta tik pred stečajem italijansko gradbeno podjetje Vidoni, ki je v Sloveniji gradilo predore na vipavski cesti na odseku pod Rebernicami. Šefi Vidonija naj bi vodstvu SCT pred nekaj dnevi poslali pismo o nameri za pogovore o vstopu v družbo.
Toda sredi Ljubljane so se pojavili kupci iz Ukrajine. Šlo naj bi za gradbeno podjetje, katerega imena nam zaenkrat še ni uspelo izvedeti. Spremljata jih novi prokurist SCT Dušan Mes in lobist Drago Isajlovič, znan tudi kot zaupnik ministra za finance Francija Križaniča. Včeraj smo jih videli tudi na kavi v ljubljanskem Maxiju. Na vprašanje, kakšna je njegova vloga pri morebitnem vstopu tujega strateškega partnerja v SCT, nam je Isajlovič dejal, da sta ga "obe strani prosili za pomoč in posredovanje."
Po naših informacijah pogovori s skrivnostnimi Ukrajinci še potekajo, končali pa naj bi se danes dopoldne. Glavno breme pogajanj naj bi bilo okoli 50 že sklenjenih gradbenih pogodb, ki jih ima SCT, vendar se ne ve točno, v kakšnem stanju so vse te pogodbe. Ukrajinski kupec si zato želi predhodno ogledati najpomembnejša gradbišča SCT. Ukrajinci naj bi "imeli poštene namene," nam je včeraj zvečer dejal eden od slovenskih pogajalcev, "predvsem glede poplačila delavcev in podizvajalcev. Nič ne sme iti narobe, dogovoriti se je treba do zadnjih podrobnosti, ker gre za sila občutljivo zadevo in veliko psihološko breme. Ni pa verjetno, da bi Ukrajinci plačali 60 milijonov evrov, kot menda računajo nekateri na slovenski strani."
Po dosedanjih informacijah naj bi Ukrajinci vstopali v SCT zaradi strokovnih referenc slovenskega podjetja, ki naj bi jih potrebovali za bodoče gradbene posle, v paketu pa naj bi dobili tudi nekaj dobrih SCT-jevih inženirjev.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Dušan Mes Drago Isajlović Francija Križaniča

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ukrajinci, ki naj bi zadnji hip kupili Zidarjev SCT, so že sredi Ljubljane