objavi na
pozareport.si

forum

Necenzurirano

Sreda, 25. maj 2011 ob 07:05

Osamosvojitelji vračajo orožarski udarec. Prihaja Veleizdaja Slovenije
2011 Pozareport

Odpri galerijo

Danes izide knjiga z naslovom Veleizdaja Slovenije, ki naj bi bil odgovor osamosvojiteljev na mati vseh afer z orožjem - razorožitev slovenske teritorialne obrambe maja 1990. Gre za zbornik dokumentov in  pričevanj, uvodna teksta pa sta napisala tedanji minister za obrambo Janez Janša in takratni poveljnik manevrske strukture narodne zaščite Anton Krkovič.
Knjiga naj bi med drugim odgovarjala na vprašanje, zakaj nekdanja Jugoslovanska ljudska armada za čas razoroževanja ni izbrala dni pred konstituiranjem nove vlade, ko je Slovenijo vodila še stara oblast, ampak prvi dan konstituiranja Demosove vlade, saj naj bi šlo za usklajeno akcijo med poveljnikom 5. armadnega območja in predsednikom slovenskega predsedstva Milanom Kučanom. V zborniku je objavljenih tudi nekaj dokumentov, ki jih slovenska javnost doslej še ni videla (glej faksimile v galeriji slik).
Namesto Janeza Janše, ki je trenutno v Washingtonu na slovesnosti ob stoti obletnici rojstva nekdanjega pokojnega predsednika ZDA Ronalda Reagana, bo na današnji promociji knjige v prostorih inštituta Jožeta Pučnika sodeloval osamosvojitveni minister za notranje zadeve Igor Bavčar.

Sorodne vsebine

Galerija slik

Teme
Janez Janša anton krkovič Milanom Kučanom Ronalda Reagana Igor Bavčar

objavi na pozareport.si

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Osamosvojitelji vračajo orožarski udarec. Prihaja Veleizdaja Slovenije